3.4.17

Έδειξε τους υπευθύνους για τις... καθυστερήσεις στην αξιολόγηση...

Ο Πάνος Σκουρλέτης Στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του Β. Σόιμπλε για να φέρουν στα...
όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα» αποδίδει την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 -παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις- δήλωσε αισιόδοξος πως «σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση» με γνώμονα της κυβέρνησης να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που «δημιουργούν ανασφάλεια» με «όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε». Υποστήριξε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ -έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί σε αυτό- είπε:

«Η ΔΕΗ έχει προβλήματα, αλλά μιλούν για δεινή κατάσταση όσοι θέλουν να την απαξιώσουν για να ξεπουληθεί όσο- όσο» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «από την αρχή που επιβλήθηκαν τα μνημόνια γίνεται προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση και απαξίωση της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι».

Εξήγησε ότι οι καταγγελίες του για τις απαιτήσεις των δανειστών αφορούν το σχέδιο για πώληση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μονάδων, κάτι που είναι υπονομευτικό για το ίδιο το σχέδιο.

«Είναι διαφορετικό να θέλει η ΔΕΗ να πουλήσει κάποιες μονάδες και διαφορετικό να είναι υποχρεωμένη να το κάνει έως το επόμενο καλοκαίρι. Τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγοράσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά» υποστήριξε.

Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του, ο υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για το θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας ότι υπονομεύει το εθνικό μέτωπο που πρέπει να υπάρχει για την υπάρξη μιας επιχείρησης ενέργειας με δημόσιο χαρακτήρα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: