9.4.17

Αναζητώντας ικανοποιητική λύση και για τις δύο...


Λύση που να ικανοποιεί και τις δύο θα αναζητήσουν οι Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα στην...
αυριανή συνάντησή τους στο Βερολίνο, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση.

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι στόχος είναι από τη μία υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τρία χρόνια, αλλά και περισσότερα πράγματα στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος από την άλλη.

Το «ραντεβού» των δύο κυριών ανακοινώθηκε προχθές μετά το Eurogroup στη Μάλτα, στην οποία συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων μέτρα και αντίμετρα να εφαρμοστούν επίσης μόνο εάν εφαρμοστούν πρώτα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. 

Στο παρασκήνιο της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι παρενέβη προς την πλευρά Σόιμπλε, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να έρθει η συμφωνία στη Βαλέτα.

Σημειώνεται ότι πριν περίπου 2 εβδομάδες προέκυψε εμπλοκή στο EuroWorking Group, καθώς η Γερμανία προέβαλε ενστάσεις λόγω των διαφορετικών προβλέψεων των δανειστών για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

Στη συνέχεια το ΔΝΤ είχε εκμεταλλευτεί αυτές τις ενστάσεις, ενώ κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για «σκοπιμότητες» από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και της Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: