14.4.17

Κι όμως! Ο Τραμπ ξέχασε ποια χώρα χτύπησε...

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση με 59 Τόμαχοκ εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο από...
το κανάλι Fox News και διηγείται τις λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες πήρε την απόφαση, αλλά και για το πως παρακολούθησε ο ίδιος την επίθεση.

Η απάντηση είναι εντελώς κυνική, καθώς όπως είπε εκείνη τη στιγμή δειπνούσε με τον Κινέζο πρόεδρο στο πολυτελές εξοχικό του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα και συγκεκριμένα απολάμβανε κέικ σοκολάτας.

«Είχαμε καθίσει στο τραπέζι, είχαμε τελειώσει το φαγητό, και τρώγαμε το καλύτερο κέικ σοκολάτας που είχαμε ποτέ δει [...] και τότε έλαβα το μήνυμα των στρατηγών ότι τα πλοία ήταν έτοιμα και οπλισμένα: «Τι θέλετε να κάνουμε;», με ρώτησαν. Και αποφασίσαμε να το κάνουμε…».

Αφού ακολούθησε ένας ύμνος του Τραμπ στην αμερικανική υπεροπλία και υπεροχή: «Ο εξοπλισμός μας είναι καλύτερος από τον οποιονδήποτε σε κλίμακα 1 ως 5», «κανείς δεν θα μπορούσε ούτε καν να πλησιάσει», «είναι υπέροχο, καταπληκτικό» και λοιπά, το «τερμάτισε» δηλώνοντας περήφανος για την επίθεση στο Ιράκ! Η δημοσιογράφος αμήχανη τον διόρθωσε και του θύμισε ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Συρία, όχι στο Ιράκ. Προς στιγμήν ο Αμερικανός πρόεδρος «κόλλησε» αλλά μετά συνέχισε απτόητος.

Αποκορύφωμα του κυνισμού; Τραγική κι επικίνδυνη επιπολαιότητα; Τραμπική αφέλεια; Η επίθεση με 59 Τόμαχοκ είναι πάντως γεγονός. Όχι στο ...Ιράκ, αλλά στη Συρία, τουλάχιστον αυτήν τη φορά...



Δεν υπάρχουν σχόλια: