4.4.17

Ρουβίκωνας: Το χρονικό της παρέμβασης στο Μέγαρο Μαξίμου...

Μέγαρο Μαξίμου
Το Σαββάτο 1 Απριλίου, η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Γνωρίζαμε ότι εκείνη τη στιγμή ο Τσίπρας δε...
θα είναι μέσα και το επιλέξαμε γιατί με την παρουσία του η είσοδός μας στο κτίριο θα ήταν αδύνατη λόγω των επιπρόσθετων μέτρων φύλαξης» σημειώνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, περιγράφοντας τον τρόπο δράσης της ομάδας.

«Ο σκοπός της κίνησης επετεύχθη με την είσοδο τεσσάρων μελών μας στον προαύλιο χώρο του μεγάρου αφού πρώτα σκαρφάλωσαν την εξωτερική περίφραξη», συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα, τα μέλη της συλλογικότητας αρχικά κατάφεραν να φτάσουν έξω ακριβώς από το κτίριο, «χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από τους δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν περιμετρικά, και με γρήγορες κινήσεις δυο συντρόφισσες και δυο σύντροφοι εισήλθαν εντός του κτιρίου ανεβαίνοντας από την αριστερή γωνία της περίφραξης, όπου τα κάγκελα έχουν και το μικρότερο ύψος».

»Ένας σύντροφος έφτασε μέχρι την εσωτερική πόρτα του μεγάρου, την οποία είχαν προλάβει να κλειδώσουν. Οι υπόλοιποι δέκα παραμείναμε εκτός του κτιρίου πετώντας τρικάκια πέριξ αλλά και εντός του προαυλίου. Άλλοι δυο σύντροφοι προσπάθησαν να εισέλθουν αλλά εμποδίστηκαν από τη φρουρά...», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: