11.4.17

Σοβαρό επεισόδιο με Κοντονή στην Καισαριανή...

Σταύρος ΚοντονήςΕνδεικτικός για τα ήθη και τα έθιμα που επιθυμούν στο ποδόσφαιρο κάποιοι κύκλοι, είναι ο τρόπος που...
δημοσιοποιήθηκε και προβλήθηκε από συγκεκριμένες πλευρές, ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που έγινε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, σε γνωστή ταβέρνα της Καισαριανής.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, είχε την ...προκλητική φαίνεται ιδέα, κάποιους μήνες μετά από την αποχώρηση από την θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, να καλέσει δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ ΕΠΟ, Γ.Γ.Α – Super League, με τους οποίους είχε φυσιολογικά στην προηγούμενη του θέση, συχνή επαφή, για να τα πουν ξανά μετά από καιρό, πιο χαλαρά αυτή την φορά. Σε μια ελεύθερη και χαλαρή κουβέντα που περιστράφηκε γύρω από γεγονότα από την θητεία του στην πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού.

Οκτώ αθλητικοί συντάκτες, που εκπροσωπούν πάνω από ... μια ντουζίνα Μέσα έδωσαν το παρών και το σημειώνουμε αυτό, γιατί έχει σημασία όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Επειδή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτή η συνάντηση σαν «μυστικός δείπνος» με «δημοσιογράφους του Κοντονή». 

Ξαφνικά και αφού είχε περάσει περισσότερο από μια ώρα που είχε ξεκινήσει η «σύναξη», στην ταβέρνα εισέβαλλαν περίπου 15 άτομα, ήρθαν πάνω από το τραπέζι και άρχισαν να απευθύνονται βασικά στον υπουργό.

«Ωραία παρέα έχετε. Έτσι την κάνεις την εξυγίανση εσύ Κοντονή; Μιλώντας με τους λασπολόγους του Ολυμπιακού;», «πρέπει να ντρέπεσαι που κάθεσαι με αυτούς που στήνουν δίκες. Την κυβέρνηση την ψήφισαν και Ολυμπιακοί, αλλά θα δείτε τώρα μαύρο που θα πέσει. Αυτή είναι η εξυγίανση σας, έπεσαν οι μάσκες, καταλάβαμε τώρα τι παίχτηκε και στον τελικό του Κυπέλλου και παντού». Αλλά και... «εμείς σε στηρίζουμε(!), αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον πειράζει κανένας».

Την ώρα που διαδραματίζονταν όλα αυτά, ένα από τα άτομα που μπήκαν στην ταβέρνα τοποθετήθηκε στην κορυφή του τραπεζιού φορώντας μάσκα full face και βιντεοσκοπούσε!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να απαντήσει σε όσα του έλεγαν, ωστόσο ήταν φανερό πως είχαν έρθει για να μιλήσουν μόνο αυτοί και να φύγουν. Αλλά δεν είχαν να πουν μόνο αυτά. Στρεφόμενοι συγκεκριμένα σε δύο από τους δημοσιογράφους είπαν: «εσάς είναι καλύτερα να μην σας πετύχουμε έξω». Μετά από αυτό αποχώρησαν.

Αλλά το χοντρό παρασκήνιο ξεκινάει από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Οπαδική ιστοσελίδα δημοσιοποιεί το συμβάν, με χαρακτηρισμούς όπως «ξεσκεπάστηκαν», «αποκαλύφθηκε η πραγματική εγκληματική οργάνωση» κλπ. Και δύο μεγάλες φωτογραφίες, ακριβώς αυτών των δημοσιογράφων που απειλήθηκαν ανοιχτά το προηγούμενο βράδυ. Λίγο μετά, δημοσιεύει και φωτογραφία από το τραπέζι, τραβηγμένη από απόσταση.

Παράλληλα όμως, η ιστοσελίδα contra.gr, δημοσιεύει σε στυλ παρασκηνίου, επίσης το συμβάν,  με lead περί «πιπεράτων λεπτομερειών», ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρεται στους δημοσιογράφους με τον εξής τρόπο: «Ο Κοντονής είχε καλέσει δικούς του δημοσιογράφους»! Λίγο μετά οι χαρακτηρισμοί αυτοί αφαιρέθηκαν.  Δεν γίνεται φυσικά πουθενά λόγος για τις ανοιχτές απειλές.

Όλα αυτά με σχόλια και υπονοούμενα περί «μυστικού δείπνου», με «ύποπτο περιεχόμενο». Για ένα τραπέζι στο κέντρο της Καισαριανής, σε μια ταβέρνα που ήταν σχεδόν γεμάτη από κόσμο και όσοι έδωσαν το παρών ούτε κλήθηκαν να το κρατήσουν μυστικό, αλλά ούτε και από μόνοι τους θεώρησαν πως υπήρχε λόγος να το κάνουν!

Μια περίσταση απόλυτα συνηθισμένη, γίνεται αφορμή για στοχοποίηση ανθρώπων και για αναπαραγωγή τερατωδών σεναρίων,  που μπορεί να γίνουν αποδεκτά μόνο από εντελώς αφελείς.

Κατά τα άλλα είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, κάποιοι να θεωρούν πως είναι σε θέση να κάνουν τέτοιου είδους «δράσεις» και να εκτοξεύουν απειλές με παρόντα τον υπουργό Δικαιοσύνης, αν όχι και έμμεσα στρεφόμενες κατά του ίδιου. Όπως είναι και πολύ σοβαρό ζήτημα, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και προβλήθηκε αυτή η ιστορία από συγκεκριμένα Μέσα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: