4.4.17

Για την πολιτική, τον εθνικισμό και το Brexit...

μιλούν οι Depeche Mode...

Πολιτική μπάντα δεν θα τους χαρακτήριζες, ούτε οι ίδιοι «έπαιξαν» ποτέ με αυτό το προφίλ, ωστόσο, ως...
συνειδητοποιημένοι μουσικοί δεν μπορούν να μην επηρεαστούν από τις εξελίξεις στην χώρα τους και τον πλανήτη. Και αυτό το δείχνουν στο νέο τους album.

Οι Depeche Mode μίλησαν για το «Spirit» και την ανάγκη τους να σχολιάσουν τα σημαντικά γεγονότα της εποχής μας.

«Όταν ο Μάρτιν …έγραψε τα τραγούδια πριν από δύο χρόνια, αισθανόταν ότι τα πράγματα δεν κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο Φλέτσερ στο Reuters. Οι Depeche Mode, πάντως, εκτιμούν ότι η μουσική δεν μπορεί αληθινά να αλλάξει τα πράγματα, αλλά «μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν λίγο, να κοιτάξουν γύρω στον κόσμο και να δουν τι συμβαίνει».

Στον δίσκο κάνουν αναφορές για την άνοδο του εθνικισμού, αλλά σχολιάζουν και τις εξελίξεις στην πατρίδα τους, τη Βρετανία.

«Νιώθω ότι υπάρχει σίγουρα μια μετακίνηση προς τα δεξιά σε όλη την Ευρώπη και στη Βρετανία σε κάποιο βαθμό και σίγουρα στην Αμερική. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν είμαστε κομμουνιστές ... είμαστε ελαφρώς αριστερά ... Νομίζω ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια αντίδραση στη μουσική» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ ο Φλέτσερ τοποθετήθηκε και για το brexit δηλώνοντας «νομίζω ότι είναι τρομερό…Θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή τη χώρα σε μία εντελώς λάθος πορεία».=

Ο Γκορ είπε ότι ήταν «απόλυτα θλιμμένος» τη μέρα μετά το δημοψήφισμα. «Δεν πίστευα πραγματικά ότι θα συμβεί. Δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα.. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι όλα κατά κάποιον τρόπο εντάξει για το Ηνωμένο Βασίλειο». «Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα τραγούδια γράφτηκαν πριν το Brexit ή την άνοδο του Τραμπ , υπήρχε ήδη μια αίσθηση ότι ο κόσμος ήταν σε ένα χάος. Δεν θα μπορούσα να γράψω ένα άλμπουμ χωρίς να αναφέρομαι σε αυτό. Ένιωσα ότι είναι λάθος να γυρίσω την πλάτη μου σε αυτό και να γράψω για άλλα πράγματα», ανέφερε ο Γκορ σε δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο.


Απαντώντας στην ερώτηση αν τα τραγούδια με πολιτική θέση βρίσκονται τώρα στην ατζέντα του συγκροτήματος, ο Γκορ είπε ότι δεν θέλει να κατηγοριοποιηθεί. «Η σκέψη ότι πρέπει να γράφει κάποιος πολιτικά τραγούδια για πάντα είναι πιθανότατα πολύ απογοητευτική» δήλωσε. «Ας ελπίσουμε ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να το κάνει, ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα γίνει ένα καλύτερο μέρος» ευχήθηκε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: