7.5.17

«Λεπέν είναι ο φασιστικός τρόμος του Μπεζιέ»...



Αν πιάσεις τη συζήτηση με οποιονδήποτε αντιφασίστα στη Γαλλία, αργά ή γρήγορα θα σου αναφέρει, σκοτεινιάζοντας, το όνομα «Μπεζιέ». Η Μπεζιέ είναι...
μια πόλη στη νότια Γαλλία, όπου το 2014 εξελέγη δήμαρχός της ο ακροδεξιός Ρομπέρ Μενάρ του Εθνικού Μετώπου της ΜαρίνΛεπέν.

To Φεβρουάριο του 2015, η δημοτική αρχή τοποθέτησε αφίσες σε όλη την πόλη, οι οποίες απεικονίζουν ένα περίστροφο και γράφουν: «Από εδώ και πέρα, η δημοτική αστυνομία έχει ένα καινούριο φίλο. Οπλισμένοι 24 ώρες το 24ώρο, 7 μέρες τη βδομάδα». Τα κοινωνικά δίκτυα είχαν πάρει φωτιά. Μια… παράδοξη λεπτομέρεια είναι ότι ο ακροδεξιός δήμαρχος,Ρομπέρ Μενάρ, είναι συνιδρυτής των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (Reporterssansfrontières). 

Χαρακτηριστικά, ένας χρήστης είχε γράψει τότε στο twitter: «Από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στους Κρετίνους Χωρίς Όρια».



Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, ο ίδιος ρατσιστής δήμαρχος έκανε έφοδο μαζί με τη δημοτική αστυνομία σε κτίριο όπου είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες από τη Συρία για να τους πει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της Δημαρχίας στο YouTube.Στις 25 Απριλίου του 2017, ο Μενάρ καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ για «υποκίνηση μίσους και διακρίσεων» καθώς δήλωσε δημόσια ότι «τα σχολεία της πόλης του παραέχουν πολλά παιδιά μουσουλμάνων» και ότι «προφανώς αυτό είναι πρόβλημα». 

 Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα έναρξης των σχολείων στη Γαλλία, ο Μενάρ έγραψε στο twitter ότι συντελείται μια «μεγάλη αντικατάσταση» (GrandRemplacement). Ο διχαστικός αυτός όρος χρησιμοποιείται από ακροδεξιούς για να περιγράψει την «εκδίωξη» -όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν- των λευκών Γάλλων χριστιανών από μετανάστες. Ο γαλλικός νόμος απαγορεύει τη χρήση δεδομένων που αφορούν τις θρησκευτικές απόψεις και την εθνότητα των πολιτών και η «υποκίνηση μίσους» τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.    

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: