3.5.17

Σκληρά μιντιακά μαρκαρίσματα...

Ιβάν Σαββίδης Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το σίγουρο είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται να μπει στα MME και τον λόγο τον αποκάλυψε χωρίς περιστροφές στη...
συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»:

«Αν δεν έχεις σχέση με media δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε».

Είπαμε κι εμείς μήπως το κάνει από αγάπη για τη δημοσιογραφία και τη σωστή ενημέρωση. Το κάνει όμως και για άλλους λόγους, πιο... σημαντικούς.

Τους αναλύει απαντώντας στο ερώτημα, γιατί να επενδύσει σε έναν κλάδο όπως τα ΜΜΕ όπου οι περισσότεροι χάνουν λεφτά:

«Η δική μου τιμή και αξιοπρέπεια, όπως και του λαού μου, αξίζουν περισσότερα χρήματα».

Η συνέντευξή του ήταν κατατοπιστική για το ενδιαφέρον του για τα ΜΜΕ.

Και λέει πως έτσι κι αλλιώς θα αποκτήσει ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια: «Πολύ σύντομα. Οταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο».

Αλλά ενδιαφέρεται και για εφημερίδες: «Οσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».

Θεωρεί δε πως ο ΔΟΛ και ο Πήγασος, αν και καταχρεωμένοι, «έχουν λόγο να περιμένουν και να ελπίζουν ότι σαν εργαλείο μπορούν να διατηρηθούν».

Το πρωτοσέλιδο του ΔΟΛ

Οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ πάντως χθες δεν του φέρθηκαν και τόσο φιλικά, παρά το γεγονός πως μπορεί να αποτελεί έναν πιθανό, μελλοντικά, ιδιοκτήτη τους.

Τα «Νέα» τον έκαναν πρωτοσέλιδο και τον παρομοίασαν με τον Καλογρίτσα, μετατρέποντας τα «βοσκοτόπια» (Καλογρίτσας) σε «καπνοτόπια» (Σαββίδης).

«Τελικά τα βοσκοτόπια τείνουν να γίνουν μία προσφιλής μέθοδος για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις διαπλοκές που επιχειρεί να στήσει ή να ενθαρρύνει» γράφει η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στην τελευταία σελίδα, αναφερόμενος στην τροπολογία που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, έγραψε για «αδικήματα που περισσότερο προσιδιάζουν σε ανατολική κλεπτοκρατία παρά σε δυτική χώρα».

Στο ρεπορτάζ στις μέσα σελίδες των «Νέων» διαβάζουμε πως ο Σαββίδης ήταν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, «ένας λαγός σε ειδική αποστολή».

Και όπως γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης, «οι συνειρμοί για τις κυβερνητικές επιρροές στο μιντιακό τοπίο, μέσω Σαββίδη, είναι εύλογοι και φέρνουν ξανά στο μυαλό τα... βοσκοτόπια των τηλεοπτικών αδειών και τον ρόλο Καλογρίτσα».

Το βράδυ πάντως στο site του «Βήματος» ανέβηκε άρθρο που εξισορροπεί τις καταστάσεις.

Προηγήθηκαν αντιδράσεις από εργαζόμενους του ΔΟΛ για τη στάση των «Νέων», όπως και από τις τράπεζες επίσης επειδή δυναμιτίζεται η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Αντιθέτως το «Εθνος» κρατάει εκ διαμέτρου αντίθετη στάση από τα «Νέα», «η υπόθεση αφορά την περίοδο του 2009, όταν η καπνοβιομηχανία ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα και στη ΣΕΚΕ» σημειώνει.

Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, δεν πιστεύει πως ήταν... λαγός στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ηθελα να πληρώνονταν μεγάλα ποσά για τα κανάλια έτσι ώστε στη συνέχεια να επιμένω αυτά τα χρήματα να κατευθύνονται στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα», δήλωσε.

«Αυτό ήταν το περίφημο “καθήκον” μου. Το να αποκτήσω δηλαδή δικαίωμα να απαιτώ ή να ζητάω τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες να κατευθύνονται σε αυτή τη δράση ανακούφισης. Και η δική μου συνείδηση είναι καθαρή. Ημουν έτοιμος να πληρώσω και λυπάμαι πάρα πολύ, που το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε μια νόμιμη καθ’ όλα μα όχι ηθικά ακέραιη απόφαση να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ηταν νόμιμο το ΣτΕ, όμως όχι ηθικό. Οι πλούσιοι άνθρωποι μερικές φορές πρέπει να συντηρήσουν τους φτωχούς. Κι εγώ είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που μου αναλογεί. Είμαι έτοιμος να δώσω χρήματα μέσα από τις άδειες για τους ανθρώπους που πεινάνε».

Υπέρ Ιβάν η «Δημοκρατία»

Εξίσου ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει κι ένα άρθρο του Μανώλη Κοττάκη υπέρ Ιβάν Σαββίδη στη «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη, μία εφημερίδα που συμπαθεί τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Μπορεί ο Σαββίδης να μην έχει το στιλ και τον αέρα του παλαιού χρήματος, ωστόσο αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας για τη βόρεια Ελλάδα» γράφει.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου επιτίθενται κατά ριπάς εναντίον του Ιβάν, από τον ΣΚΑΪ έως και τον Σπορ FM ακόμα.

«Δεν θέλω να πω σε ποια ΜΜΕ έχω κάποια επιρροή, αλλά γελάω μερικές φορές όταν γράφουν για τη δική μου δραστηριότητα ανακρίβειες» λέει ο ίδιος ο Σαββίδης.

Κι εξηγεί πώς θα είναι το κανάλι του: «Μέχρι να υπάρξει ένα άλλο, συγγενικό, θεματικό ειδικό κανάλι, θα πρέπει στο δίκτυο αυτό να βρεθεί οπωσδήποτε χώρος και για την Ορθοδοξία και για τον Πολιτισμό».

Ευλόγησον και Θεός φυλάξοι μαζί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: