12.5.17

Τι ζητούν οι καναλάρχες για τον ΕΔΟΕΑΠ...

Νέα επιστολή έστειλε η Ένωση Ιδιοκτητών των πανελλαδικών καναλιών στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και στον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά μετά...
την έβδομη τριμερή σύσκεψη για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος, ο οποίος μετείχε σε όλες τις συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, ο Π. Κυριακόπουλος για μία ακόμη φορά επισημαίνει ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι και πόσοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στον νέο ΕΔΟΕΑΠ, ενώ εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία των καναλαρχών στη θέσπιση νέου πόρου ασφάλισης.

Ζητά να καταγραφούν άμεσα τα ονόματα των εργοδοτικών οργανώσεων που μετέχουν στη συζήτηση, οι εταιρείες που εκπροσωπούν, τα συνολικά έσοδα της κάθε κατηγορίας εταιρειών με βάση τον ισολογισμό του 2016, ο συνολικός αριθμός προσωπικού που απασχολείται σε αυτές τις εταιρείες και οι συνολικές μεικτές αμοιβές του το 2016.

Επίσης, ανοίγει το ζήτημα των εταιρειών ΜΜΕ που θα έπρεπε να ασφαλίζουν το προσωπικό τους στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν εκπροσωπούνται στη συζήτηση από κάποια εργοδοτική οργάνωση, ζητώντας να γίνουν γνωστά τα έσοδά τους και ο αριθμός του προσωπικού τους.

Ο Π. Κυριακόπουλος αμφισβητεί ουσιαστικά τον σχεδιασμό που γίνεται από την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να εκπονηθεί νέα αναλογιστική μελέτη αν δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι οι ασφαλισμένοι στον νέο φορέα. Η δήλωσή του αυτή έρχεται σε απάντηση όσων ακούστηκαν στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα θεσμοθετηθεί πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ, και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 4% που ορίζει η προμελέτη της Prudential.

Οι καναλάρχες αμφισβητούν τη θέσπιση νέου πόρου, αποδεχόμενοι ως όριο το 2%, και τονίζουν πως δεν μπορεί να προχωρήσει καμία λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ αν δεν δοθούν προηγουμένως όλα τα παραπάνω στοιχεία...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: