8.5.17

Ποιοι θα ευνοηθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ...

Τα χαρτιά του ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που προβλέπεται στα αντίμετρα που συμφώνησε η...
ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Το ποσό της μείωσης, αναμένεται να φθάσει τα 180 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», αποκάλυψε πως μόνο οι ιδιοκτήτες που έχουν μικρής αξίας ακίνητη περιουσία θα ευνοηθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κάτι που θα προβλέπεται και στο σχέδιο νόμου που προωθείται την τρέχουσα εβδομάδα προς ψήφιση από τη Βουλή.

Η κ. Παπανάτσιου, υπογραμμίζει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με έναν φόρο που θα είναι προοδευτικός και θα φορολογεί τις μεγαλύτερες περιουσίες με υψηλότερο συντελεστή, όμως ο εισπρακτικός στόχος προς το παρόν παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός, αναφερόμενη στη διόγκωση των χρεών προς τις εφορίες, δεν αποκλείει να υπάρξουν για τους οφειλέτες «κι άλλες λύσεις», που θα εξεταστούν όμως αφού προηγουμένως λειτουργήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Για τις επόμενες «μάχες» στο «μέτωπο» της φοροδιαφυγής η κ. Παπανάτσιου ξεκαθαρίζει ότι το υπουργείο ενισχύει συνεχώς το νομοθετικό «οπλοστάσιο», αλλά οι διασταυρώσεις και η προτεραιοποίηση των ελέγχων είναι αποκλειστικό ζήτημα της ΑΑΔΕ, ενώ αναφέρει ότι για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου οι κατασχέσεις θα συνεχιστούν, αν και διευκρινίζει ότι κατάσχεση ακινήτου δεν σημαίνει και πλειστηριασμό του.

Όσον αφορά δε το καθεστώς των τελών κυκλοφορίας προαναγγέλλει την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: