4.5.17

Στο υπουργικό συμβούλιο η τεχνική συμφωνία...

Υπουργικό συμβούλιοΥπό τον πρωθυπουργό συνεδριάζει σήμερα (09:30, Βουλή) το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να...
εγκρίνει τυπικά την προκαταρκτική τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει την ανάγκη για προσήλωση στον στόχο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, αλλά και για τα αναπτυξιακά και μεταρρυθμιστικά σχέδια των υπουργείων, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν τα μέτρα και τα αντίμετρα στους συναδέλφους τους.

Αν και δεν λείπει ο προβληματισμός, δεν φαίνεται να προκύπτουν διαφοροποιήσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αναμένονται διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία της 17ης Μαΐου.

«Βεβαίως, προβληματισμοί. Βεβαίως, ανησυχίες. Βεβαίως, στρατηγική συζήτηση για το πώς πορευόμαστε από εδώ και πέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (Κανάλι της Βουλής) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Ξυδάκης, εμφανίστηκε βέβαιος («Στο Κόκκινο») ότι oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν τη συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όλοι έχουν επιφυλάξεις και δισταγμούς, σε ένα όμως γενικό και συνολικό επίπεδο, στο πώς δηλαδή θα βγει η χώρα από την επιτροπεία και τους καταναγκασμούς. Για το ενδιάμεσο στάδιο δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα διαδεχτεί αύριο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ...


Πηγή: efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: