5.5.17

Η Δεξιά με προβιά αριστεριστή...


Τάσος Παππάς

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ορισμένοι υπάλληλοί του στον ESM πιστεύουν ότι οι...
Γερμανοί ψηφοφόροι είναι τουλάχιστον ηλίθιοι.

Τους πουλάνε παραμύθια για να μην εξοργιστούν.

Η εξέλιξη στο θέμα του ελληνικού χρέους δυσκολεύει τη γερμανική Δεξιά, η οποία έχει δεσμευτεί στο κοινοβούλιο της χώρας της ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση επί της ουσίας πριν από το 2018.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε είπε χθες να μην περιμένουμε μέτρα για το χρέος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έσπευσαν να πανηγυρίσουν, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα φιλονεοδημοκρατικά μέσα ενημέρωσης, προφανώς γιατί θεωρούν πώς ό,τι βλάπτει την κυβέρνηση, άρα και τη χώρα στην παρούσα φάση, ωφελεί τους ίδιους.

Πρέπει πάντως να γνωρίζουν ότι, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τακτική, αντιγράφουν τους αριστεριστές πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα μ' αυτούς «όσο χειρότερα για την κοινωνία, τόσο καλύτερα για το κίνημα».

Είναι αφελής όποιος νομίζει ότι οι δανειστές με άλλη κυβέρνηση θα είναι πιο επιεικείς με την Ελλάδα και πιο γαλαντόμοι με τους διαχειριστές των μνημονίων.

Αυτό πάντως που διακινεί για το ελληνικό χρέος ο Σόιμπλε είναι η μισή αλήθεια.

Πράγματι, η όποια απόφαση θα ληφθεί το 2018, με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ωστόσο, η περιγραφή του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους πρέπει να γίνει τώρα, γιατί έτσι συμφώνησαν Μέρκελ-Λαγκάρντ προ ημερών στη συνάντηση που είχαν.

Διαφορετικά το ΔΝΤ δεν θα εμπλακεί στο πρόγραμμα με καμία ιδιότητα.

Και αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα, τότε δεν υπάρχει πρόγραμμα γιατί ταυτοχρόνως με το ΔΝΤ θα αποχωρήσουν η Γερμανία, όπως έχει δηλώσει ο κ. Σόιμπλε, και η Ολλανδία, όπως έχει δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συμπέρασμα: Από δω και πέρα και μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία οι παρεμβάσεις του κ. Σόιμπλε θα έχουν στόχο κυρίως το γερμανικό ακροατήριο.

Καλό είναι, λοιπόν, η εγχώρια αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που την υποστηρίζουν να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις θαυμασμού προς τον πατριάρχη του γερμανικού οικονομικού ιμπεριαλισμού.

Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: