5.5.17

Πυρά ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Τσίπρα...

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Κοινό σημείο της κριτικής της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι...
κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα και προσπάθησε για μια ακόμη φορά να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι η νέα συμφωνία είναι το 4ο μνημόνιο που επιβάλλεται στη χώρα.

Ν.Δ.: «Πλεόνασμα θράσους και ψέματος»

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι ο «κ. Τσίπρας απέδειξε, για μία ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει».

Κάνοντας αναφορά στις περσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, η Ν.Δ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι σήμερα επανέλαβε το ίδιο ψέμα. «Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει. Φέρνει το τέταρτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δύο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν τη χρηματοδότησή της».

«Ο κ. Τσίπρας “αγαπάει” τους φτωχούς, γι' αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες.

»Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε “Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”», καταλήγει.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα” και έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Ο “Πινόκιο” στη… χώρα των θαυμάτων… Δεν τον πιστεύει πια κανείς».

Το ΚΚΕ

Το σχόλιο του ΚΚΕ τονίζει ότι «ούτε τα “αντίμετρα” της εξαθλίωσης και της στήριξης του κεφαλαίου, ούτε οι κορόνες περί “εξόδου απ' τα μνημόνια” μπορούν να συγκαλύψουν αυτό που ζει ο ελληνικός λαός, τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, καθώς και την εργασιακή ζούγκλα, που φτάνει μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

«Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως πολιτικός αντίπαλος των “δανειστών” και του παλιού δικομματισμού των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρύψει ότι συνεχίζει επάξια και υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου», καταλήγει το ΚΚΕ.

Το Ποτάμι

Με μια ανάρτηση στο Twitter σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Στη ανάρτησή του αναφέρει:

«Πώς το 1 δισ. έσοδα από τη φοροδιαφυγή που μου είπε ο κ. Τσίπρας έγιναν 80 εκ. όπως λέει το ΥΠΟΙΚ; Εύκολα! Αρκεί να μη σε νοιάζει η αλήθεια».

Η Ένωση Κεντρώων

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, στην οποία τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ποντάρει πολύ στο θέμα της μείωσης του χρέους και κατ’ ουσίαν λέει στους βουλευτές του, να ψηφίσουνε οποιαδήποτε σκληρά μέτρα και θα δικαιωθούν όταν μειωθεί το χρέος.

»Το χρέος, όμως, δεν θα μειωθεί, απλώς θα επιμηκυνθεί και θα μειωθούν τα επιτόκια, ίσως και θα μετατεθεί η πληρωμή ομολόγων για αργότερα. Ονομαστική μείωση του χρέους δεν θα υπάρξει, ούτε η όποια ρύθμισή του θα αποφασιστεί από τώρα».

Και καταλήγει:

«Αν αρκεί στον κ. Τσίπρα μια δήλωση, που δεν κοστίζει τίποτα στο κ. Σόιμπλε, τότε έχει καλώς. Αν το πολιτικό σύστημα έβρισκε τη δύναμη να μιλήσει με ειλικρίνεια σε βουλευτές και στον λαό, και εάν η ΝΔ πίστευε στη συναίνεση, γιατί διαφορετικά ποιος ο λόγος υπήρξε να καλέσει ο κ. Μητσοτάκης τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς σε συναντήσεις, τότε σίγουρα θα είχαμε γλιτώσει από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: