7.5.17

Γκρίνια στο Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν...

Πρώτη έσυρε τον χορό η Μαριόν Λεπέν (βουλευτής και ανιψιά της Μαρίν Λεπέν):

«Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας. Δεν...
πετύχαμε σ' αυτές τις εκλογές να γίνει ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας, υπέρ ή κατά της μετανάστευσης. Τώρα ο αγώνας του Εθνικού Μετώπου είναι να μην έχει ο Μακρόν ελεύθερα τα χέρια του για να κυβερνήσει τη χώρα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι στο κοινοβούλιο»

Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν συμφωνεί ή όχι με τη Λεπέν για μετονομασία του κόμματος αλλά είπε ότι το θέμα θα είναι στην ατζέντα του συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου, που θα γίνει του χρόνου, και ζήτησε να συνεχιστούν οι συμμαχίες με τα άλλα συντηρητικά κόμματα καθώς το Εθνικό Μέτωπο και τα 11 εκατ. των ψηφοφόρων του θα είναι «η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση στον Μακρόν».

Νωρίτερα ένας από τους πέντε αντιπροέδρους του κόμματος και σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, φέρεται να είπε ότι το κόμμα μπορεί να μετονομαστεί σε «Πατριωτική και Ρεπουμπλικανική Συμμαχία».

Ο πατέρας της Μαρίν, Ζαν-Μαρίν Λεπέν, κατηγόρησε το περιβάλλον της κόρης του για τη σημερινή ήττα και είπε ότι η μετατόπισή της στο θέμα του ευρώ και των συντάξεων τής κόστισε την εκλογή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: