4.5.17

«Μην παίζετε μαζί μου τη δασκάλα και το μαθητή!»...

Η «φτηνή» ατάκα Λεπέν σε Μακρόν: «Μην παίζετε μαζί μου τη δασκάλα και το μαθητή!»
Η «φτηνή» ατάκα Λεπέν, σε Μακρόν.
Πως είδε ο διεθνής Τυπος το debate...
Εκτός από την ακατάσχετη φλυαρία των δυο υποψηφίων (Μακρόν - Λεπέν) για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, το debate είχε και μερικές "φτηνές" ατάκες, θυμίζοντας...
αμερικανιά. Η ερωτική σχέση του Μακρόν και της Μπριζίτ έγινε αντικείμενο έμμεσου σχολιασμού από την Λεπέν.

«Μην παίζετε μαζί μου. Μην παίζετε τη δασκάλα και το μαθητή. Δεν είναι το στιλ μου!», είπε με ειρωνικό ύφος η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», ρίχνοντας σπόντα για τη σχέση του πολιτικού της αντιπάλου με την μεγαλύτερη κατά 24 χρόνια σύζυγό του.

Στη διάρκεια του debate η Λεπέν συμβουλευόταν αρκετά συχνά τις σημειώσεις της, κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς από τα γαλλικά ΜΜΕ. Από την πλευρά του, ο Μακρόν ήταν καλά διαβασμένος... 

Σχολιάζοντας το debate, ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για "λεκτικό πόλεμο" μεταξύ Λεπέν και Μακρόν με τη γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" να επισημαίνει ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο, η  ακροδεξιά έπιασε τον Μακρόν από το λαιμό... 

Χτες συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές Γαλλίας, χθες αντιπαρατέθηκαν δύο ανταγωνιστικά οράματα στο ιστορικό debate, αναφέρει η εφημερίδα "Le Monde".   

Για πρώτη φορά σε τηλεμαχία πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, συμμετείχε υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέτωπο", υπενθυμίζει η "Le Parisien".   

ια τους "New York Times", το χθεσινό ντιμπέιτ θύμιζε περισσότερο "μία θυελλώδη τηλεμαχία στο ύφος της αμερικανικής τηλεόρασης παρά μία τηλεοπτική συζήτηση όπως μας έχουν συνηθίσει οι Γάλλοι πολιτικοί". "Ήταν μια περίπτωση βίαιου λεκτικού αγώνα: Και οι δύο ήταν επιθετικοί, ο ένας έκοβε τον άλλο, κουνώντας τις γροθιές τους, αφήνοντας τους συντονιστές των γαλλικών δικτύων "TF1" και "France 2", Christophe Jakubyszyn και Nathalie Saint-Cricq μπερδεμένους και αβοήθητους... Ήταν μία εντυπωσιακή επίδειξη των δύο ριζικά διαφορετικών οραμάτων της Γαλλίας", επισημαίνει το δημοσίευμα.   

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εφημερίδα "Washington Post" υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν μία φιλονικία αμερικανικού τύπου με τις προσβολές να εκτοξεύονται όλη την ώρα...

Για την ιστοσελίδα "Politico" , οι δύο μονομάχοι διαφώνησαν σε όλα: από το σχολείο έως την Ε.Ε. Το σαρκαστικό χαμόγελο της Λεπέν όταν κοίταζε τον Μακρόν με τον ίδιο να υιοθετεί επαγγελματικό ύφος για την αντιμετωπίσει, του έδωσε πόντους, εκτιμά ο αμερικανικός ιστότοπος.

Για την βρετανική εφημερίδα "Guardian", στο χθεσινό debate υπήρξε μία ανταλλαγή προσβολών ενώ για το BBC, ήταν ένα μεγάλο ντιμπέιτ που όλοι θα το θυμούνται ως ντουέτο επιθετικότητας και δημαγωγίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: