7.6.17

Στο επίκεντρο το μαύρο χρήμα...

Σταύρος Κοντονήςκαι η ρητορική μίσους στο διαδίκτυο...

Η νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η αναθεώρηση του κανονισμού για την αναγνώριση και...
εκτέλεση αποφάσεων σε διαφορές γονικής μέριμνας και ο κώδικας συμπεριφοράς για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, βρίσκονται ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (8 και 9 Ιουνίου) στο Λουξεμβούργο, παρουσία του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Όσον αφορά το ζήτημα της καταπολέμησης της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναμένεται να συζητηθεί η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής του σχετικού κώδικα συμπεριφοράς από τους παρόχους και ο συνεχής έλεγχος των δημοσιεύσεων, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιάζονται άλλα δικαιώματα όπως αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κοντονής συναντήθηκε στο Στρασβούργο με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το προσφυγικό ότι «είναι σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας, σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη σύμπραξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αναφέροντας ότι αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα...



efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: