8.6.17

Σήμερα η συνεδρίαση της ΕΚΤ...

Σήμερα συνεδριάζει το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προκειμένου να...
αναθεωρήσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας θα καταστεί γνωστή στις 14.45 (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 15.30 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές ως προς το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα κυριότερα επιτόκια.

Παρ’ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, καθώς αναμένονται αναθεωρήσεις στις προβλέψεις τόσο του πληθωρισμού, όσο και της ανάπτυξης. 

Χθες, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην υποβάθμιση των προοπτικών του πληθωρισμού στο 1,5% για τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Αντίθετα, εκτιμάται να αναβαθμίσει κατά 0,10 ποσοστιαίες μονάδες τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, το εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα αναθεωρήσει και τα στοιχεία του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζας...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: