11.6.17

Καταρρέει η Λε Πεν, στις πρώτες εκτιμήσεις...

Προς αυτοδυναμία ο Μακρόν...

Μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των γαλλικών ινστιτούτων μετά το κλείσιμο της κάλπης του πρώτου γύρου των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Η...
πρόβλεψη σύμφωνα με τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, είναι ότι το «Δημοκρατία Εμπρός!» θα κερδίσει 390 έως 445 από τις 577 έδρες του κοινοβουλίου, δηλαδή θα λάβει την αυτοδυναμία.

Οι συντηρητικοί «Ρεπουμπλικάνοι» λαμβάνουν από 85 έως 125 έδρες, ενώ οι Σοσιαλιστές από 20 με 35. Το κόμμα του Ζαν Λουκ Μελανσόν αναμένεται να λάβει 11 με 21 έδρες, ενώ το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μια καθίζηση, λαμβάνοντας 3 με 10 έδρες.

Οι έδρες αυτές μεταφράζονται στα εξής ποσοστά:

Δημοκρατία, Εμπρός!: 32,2%
Οι Ρεπουμπλικάνοι: 21,5%
Εθνικό Μέτωπο: 14%
Ανυπότακτη Γαλλία: 11%
Σοσιαλιστικό κόμμα: 10,2%
Πράσινοι: 3%
Κομμουνιστικό κόμμα: 3%

Σάρωσε ο Μακρόν στη Γουαδελούπη

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα πάντως ήρθαν από το νησί της Γουαδελούπης: Εκεί οι υποψήφιοι της προεδρικής πλειοψηφίας, που κατέβηκαν με τη σημαία του REM –ο Ολιβιέ Σερβά (1η εκλογική περιφέρεια), η Ντιανά Περάν (2η)- ή που δήλωναν απλώς συμπαθούντες –ο Αραμίς Αρμπό (4η) ή ο Μαξ Ματιαζάν (3η)- πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Η Ελέν Βενγκέρ-Κριστόφ είναι η μοναδική υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ήρθε πρώτη με 38,70% των ψήφων στην τέταρτη εκλογική περιφέρεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: