5.6.17

Γνωστός των Αρχών ο τζιχαντιστής...

με τη φανέλα της Άρσεναλ...

Είκοσι επτά χρονών, πατέρας δύο παιδιών, γεννημένος στο Γουότφορντ της Αγγλίας και γνωστός στις Αρχές καθώς...
είχε συμμετάσχει σε ντοκιμαντέρ για τους τζιχαντιστές του Λονδίνου και είχε εμπλακεί σε περιστατικό, ήταν ο ένας από τους δράστες της επίθεσης του Λονδίνου, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ.


Aναλυτικά, αν και η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη τα στοιχεία των δραστών, οι γείτονές του αναγνώρισαν τον συγκεκριμένο καθώς ο ένας από αυτούς τον είχε δει λίγες ώρες νωρίτερα να φορά τη χαρακτηριστική φανέλα της αθλητικής ομάδας.

Ο άνδρας ήταν εξτρεμιστής Μουσουλμάνος, γνωστός στους φίλους ως «Abz». Είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τους Βρετανούς τζιχαντιστές πριν από έναν χρόνο, που προβλήθηκε από το Channel 4 και είχε εμπλακεί σε μία φιλονικία με την αστυνομία όταν μαζί με δύο φανατικούς ιεροκήρυκες, γνωστούς για τις εξτρεμιστικές τους θέσεις, σήκωσαν σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο πάρκο Ρίτζεντ του Λονδίνου. Λέγεται μάλιστα ότι ένας από τους φίλους του είχε καταγγείλει στην κόκκινη γραμμή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας επειδή παρακολουθούσε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο YouTube.

 
Επίσης η αστυνομία είχε λάβει προειδοποιήσεις για τη δράση του καθώς φέρεται να προσέγγιζε και να προσηλύτιζε παιδιά σε τοπικό πάρκο πριν από δύο χρόνια.
 
Επιπλέον, χθες, ένας φωτογράφος κατέγραψε έναν ντετέκτιβ να φέρει σημειώσεις όπου φέρεται να ανέγραφε πως ένας άνδρας εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε ανακριθεί πριν από έναν χρόνο και φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο...

aixmi.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: