11.6.17

Το πιο μαζικό Pride...

Χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας συμμετέχοντας αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην παρέλαση του Athens Pride 2017. Μια...
πολύχρωμη παρέλαση με ρυθμό και ένταση από την οποία δυστυχώς δεν έλειψαν τα παρατράγουδα όπως η οργανωμένη επίθεση ακροαριστερών ομάδων σε βάρος της πρωτοβουλίας αστυνομικών υπαλλήλων «Δράση Αστυνομικών ενάντια στο Ρατσισμό».

Πέραν από το μαζικό χαρακτήρα της παρέλασης – η 13η σε σειρά παρέλαση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και σύγκριση σε σχέση με άμεσο παρελθόν- εκείνο που φέτος έκανε την μεγάλη διαφορά ήταν και η «μεταφορά» του κέντρου των εκδηλώσεων από την Πλ.Κλαυθμώνος στην Πλ. Συντάγματος. Μια μεταφορά που είχε και αυτή το νόημα και την αξία της και μπόρεσε από καλύτερες θέσεις να υποστηρίξει το φετινό κεντρικό σύνθημα που ήταν: “Θέμα Παιδείας”.


Οι εκδηλώσεις κλιμακώθηκαν με την πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας αλλά και με μια σειρά από συναυλίες με την συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλου και της Ελένης Φουρέιρα.
Τελικά, όπως εκτιμάται το Pride του Σαββάτου ήταν και το πιο δυναμικό στην ιστορία του θεσμού με χιλιάδες Αθηναίους και Αθηναίες με την υποστήριξη και δεκάδων διπλωματικών αποστολών από όλο τον κόσμο να μεταφέρουν το μήνυμα, ότι τελικά η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι θέμα παιδείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: