22.7.17

Οι 10 αρνήσεις της Χρυσής Αυγής...


Κάθε φορά που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται, η ναζιστική οργάνωση σπεύδει να την αρνηθεί σε μια προσπάθεια να...
αποσυνδεθεί από τις ποινικές ευθύνες.

Αυτό ακριβώς έκανε και πρόσφατα, όταν αναφέρθηκα κατά την κατάθεσή μου στη δίκη, στις δηλώσεις Μιχαλολιάκου στο ξενοδοχείο «Crystal» το 2012, σύμφωνα με τις οποίες οι αντίπαλοι της οργάνωσης όταν περνούν έξω από τα γραφεία της «είτε τρέχουνε ή δεν προλαβαίνουν να τρέξουν».

Η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε λοιπόν ότι «τέτοια δήλωση δεν έχει γίνει ποτέ από τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο» και ο ισχυρισμός αυτός φυσικά κατέρρευσε, αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας το σχετικό βίντεο.

Αλλά το γεγονός ότι η ναζιστική οργάνωση με ευκολία χρησιμοποιεί το ψέμα για να διαψεύσει τη δράση της με σκοπό να τη συσκοτίσει, αποτελεί την πάγια τακτική της, την οποία ακολουθεί όταν οι εγκληματικές επιθέσεις της και η ναζιστική της συγκρότηση μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και βέβαια της Δικαιοσύνης.

Αυτήν την τακτική την έχουμε δει στις σημαντικότερες υποθέσεις που εξετάζει σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όχι μόνο σ’ αυτές. Πάμε λοιπόν να τις δούμε μία προς μία.

«Αντίπνοια»

Για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα (30/6/2008), η Χρυσή Αυγή έγραφε στην επίσημη εφημερίδα της (16/7/2008) ότι δεν υπάρχει «ουδεμία σχέση του νόμιμου πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή με τα επεισόδια στα Πετράλωνα».

Φυσικά ο Βασίλειος Σιατούνης, εκ των δύο καταδικασθέντων σήμερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα τα επόμενα χρόνια επιβραβεύτηκε κιόλας για τη δράση του, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 για τον Δήμο Αθηναίων.

Εξάλλου, από την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση προκύπτει ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως τονίζεται «είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη βίλα Αμαλία κ.λπ.»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Μπασκάκη πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: