6.7.17

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αλφειούσα Ηλείας...

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αλφειούσα Ηλείας, ενώ σε ύφεση είναι και η...
φωτιά στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα εστία πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Μεταξάδα του νομού Μεσσηνίας, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 4  αεροσκάφη. 

Στο μέτωπο της Ηλείας δεν απειλούνται οι κοινότητες Αλφειούσα και Μακρίσια ούτε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και ταυτόχρονα να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από την πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκονται σε ετοιμότητα οχήματα της πυροσβεστικής σε διάφορα σημεία της Ηλείας, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της λίμνης του Καϊάφα.

Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε πάνω από 110 φωτιές από τις οποίες 60 ήταν και 51. 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα παραμένει ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις περιοχές των περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: