31.8.17

Μίσσας: Με δυνατό αντίπαλο τα 20 λάθη μπορεί να σε διαλύσουν...

Παππάς και… ευλόγησον
Τα στοίχεια που βοήθησαν την Εθνική να φτάσει σε εμφατική νίκη επί της Ισλανδίας, αλλά και τις αδυναμίες που...
έδειξε η επίσημη αγαπημένη, κατέγραψε ο Κώστας Μίσσας, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας του Ευρωμπάσκετ, αρχής γενομένης από το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την Γαλλία. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μίσσα 

«Το πρώτο παιχνίδι σε ένα τουρνουά κρύβει κινδύνους και εκπλήξεις. Ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει μεγάλα κορμιά και που όλοι σουτάρουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε συγκέντρωση, αλλά μετά τη χάσαμε και η διαφορά έκλεισε με την Ισλανδία να παίζει δυνατά. Στο τρίτο δεκάλεπτο πήγαμε σε πιο χαμηλά σχήματα, παίξαμε πολλές φορές άμυνες με αλλαγές. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, αλλά κλέψαμε και τρέξαμε. Είναι πολύ καλό για μας που είχαμε υψηλό ποσοστό στα τρίποντα, ειδικά σε σχέση με τα τελευταία φιλικά. 

Πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε ρεπό αύριο και μετά ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Γαλλία, που έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες και παίζει καλά σαν ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να καταστρέψουμε τη δημιουργία και την εκτέλεση από την περιφέρειά τους. Όλο το παιχνίδι της Γαλλίας ξεκινά από την περιφέρειά της, όχι από τους ψηλούς, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποκόψουμε την περιφέρεια από τη γραμμή των ψηλών. 

Κάναμε πολλά ανόητα λάθη και χωρίς λόγο. Στα τελευταία φιλικά είχαμε περίπου 10, αλλά σήμερα είχαμε πρόβλημα απέναντι σε μια ομάδα που πιέζει. Σχεδιάσαμε κάτι για το δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και βρήκαμε καλές πάσες. Αν ο αριθμός λαθών είναι πάνω από 10 υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Ισλανδία, αν κάνουμε τα ίδια λάθη με μια ισάξια ομάδα, αυτός ο αριθμός θα μας καταστρέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: