14.8.17

Φιλίππου: Μεγάλος αντίπαλος ο άνεμος και οι διαρκείς αναζωπυρώσεις...

προτεραιότητα στην προστασία των οικισμών

ΒΙΝΤΕΟ...

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής διαβεβαίωσε ότι ως την ώρα αυτή «δεν κινδυνεύουν σπίτια και οικισμοί» όπως έγινε χθες στον Κάλαμο. Προτεραιότητα των δυνάμεων που επιχειρούν είναι η...
προστασία ανθρώπων και σπιτιών είπε, προσθέτοντας ότι απειλήθηκαν κάποια μεμονωμένα σπίτια μέσα στη δασική περιοχή αλλά δεν υπάρχει αναφορά ότι κάηκαν.

«Μεγάλος αντίπαλος είναι ο άνεμος και οι διαρκείς αναζωπυρώσεις» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου στην ΕΡΤ ενημερώνοντας για το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Κάλαμο Αττικής και κατευθύνθηκε προς την πλευρά του Γραμματικού και του Βαρνάβα, τις διαρκείς αναζωπυρώσεις και τη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ακατάπαυστα στην περιοχή.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ανέφερε: «Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο και εκτείνεται από Κάλαμο, Βαρνάβα, Γραμματικό και κατεβαίνει προς την παραλία του Γραμματικού το Σέσι».

Διαβεβαίωσε ότι ως την ώρα αυτή «δεν κινδυνεύουν σπίτια και οικισμοί» όπως έγινε χθες στον Κάλαμο. Προτεραιότητα των δυνάμεων που επιχειρούν είναι η προστασία ανθρώπων και σπιτιών είπε, προσθέτοντας ότι απειλήθηκαν κάποια μεμονωμένα σπίτια μέσα στη δασική περιοχή αλλά δεν υπάρχει αναφορά ότι κάηκαν.

Επανέλαβε την έκκληση που είχε κάνει νωρίτερα να σταματήσει η υπερκαταναλώση νερού από τις οικίες και συνέστησε: «Ο κόσμος να είναι ψύχραιμος και να αποφεύγει να έρχεται στο χώρο της φωτιάς και να ακούει τις ανακοινώσεις αν κάτι χρειαστεί».

Πρόκειται για μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, η οποία δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή τόνισε ο κ. Φιλίππου. Δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε Βαρνάβα και Γραμματικό γιατί η φωτιά δεν έχει πάει κοντά στους οικισμούς δήλωσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι λόγω των μεγάλων επιχειρήσεων κατάσβεσης που διενεργούνται στην περιοχή, τελικά θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: