24.8.17

«Να πάει στον Μητσοτάκη όποιος θέλει να γίνει υπουργός του»...

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχετικά με...
τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο χώρος της Κεντροαριστεράς απέναντι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στο ενδεχόμενο η τελευταία να γίνει η επόμενη κυβέρνηση. 

«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να εγγυηθεί δύο πράγματα, την εθνική συνεννόηση και τη σταθερότητα. Ταυτοχρόνως όμως, επειδή υπήρχε και χρόνια διακυβέρνηση του τόπου από φορείς αυτού του χώρου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σε αυτή την πορεία, ο στόχος είναι να είμαστε αυτόνομοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κι αυτός υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου αρχές Σεπτέμβρη, την περίοδο που θα ανοίξουν οι επίσημες διαδικασίες με την ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Περιμένω να δω τις διαδικασίες, να δω ποιου φορέα θα είναι ο επικεφαλής. Ενός ενιαίου ή ενός πολυκομματικού φορέα;», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια ως εξής:

«Θέση μου είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας νέος ενιαίος φορέας, αλλά εφόσον υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ κομμάτων και κινήσεων, δεν υπάρχει πιο δημοκρατικός τρόπος από το να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη, αλλιώς δεν θα ξέρουν οι υποψήφιοι σε ποιον φορέα θα είναι υποψήφιοι. Όλα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα...»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: