30.8.17

«Βροχή» νομοσχεδίων πριν από τη ΔΕΘ...

«Βροχή» νομοσχεδίων πριν από τη ΔΕΘ «Βροχή» νομοσχεδίων έρχεται στη Βουλή λίγο πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε με...
διαδικασίες fast track να «εφοδιάσει» τον πρωθυπουργό με προτάσεις προκειμένου να μην πάει με άδεια χέρια στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου», παροχές δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να επικεντρώνεται στο νομοθετικό έργο. Με ψήφιση, κατάθεση ή ακόμα και προαναγγελία νομοθετημάτων τα οποία είναι εκτός μνημονίου και ικανοποιούν πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει από τη Θεσσαλονίκη να καλλιεργήσει την εικόνα πως παρά τα δύσκολα μέτρα η κυβέρνηση άρχισε να αυτονομείται από τις μνημονιακές επιταγές και να εφαρμόζει το δικό της πρόγραμμα.

Πρώτο στη σειρά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πατάξει κρούσματα απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Η σπουδή της κυβέρνησης να το ψηφίσει άμεσα, υπερκεράζοντας νομοσχέδια που ήδη είχαν κατατεθεί προ πολλού, δείχνει ότι η τελευταία συνεδρίαση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα, είναι αυτό του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα του φύλου. Πρόκειται επί της ουσίας για το δικαίωμα που δίνει η πολιτεία στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους και να διορθώνουν το καταχωρισμένο στη ληξιαρχική πράξη γέννησης φύλο τους με μια απλή αίτηση και χωρίς να έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου, όπως απαιτείται μέχρι σήμερα...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: