27.8.17

Το ελληνικό νησί του παραλόγου που... δεν είναι Ελλάδα!..

Politico για Μύκονο...

«Η Μύκονος μπορεί να είναι ελληνικό νησί αλλά δεν είναι Ελλάδα», ισχυρίζεται σε σημερινό της αφιέρωμα η ιστοσελίδα politico, μέσα από...
τη ματιά αρθογράφου της David Patrikarakos που επισκέφθηκε το νησί των ανέμων.

Ολόκληρο το άρθρο:

«Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχει κρίση, με την ανεργία των νέων να κυμαίνεται γύρω στο 50% και πολλοί από τις μεσαίες τάξεις να αγωνίζονται να επιβιώσουν με μισθούς περίπου 400 ευρώ μηνιαίως. Στην παραλία του Nammos της Μυκόνου, ο μεγάλος κώ@@@ του μεσήλικα πλανιέται στο χώρο.

Ο άντρας (Ρώσος, υποθέτω) φορούσε μαγιό επώνυμου σχεδιαστή (και δυστυχώς σφιχτό για το νούμερό του). Στη συνέχεια, ο κώ@@@ του αρχίζει να κινείται. Αριστερά και δεξιά με το ρυθμό της μουσικής που ξεκουφαίνει από τα μεγάφωνα κατά μήκος της παραλίας . Το προσωπικό απομακρύνει τις ξαπλώστρες που συσκευάζουν την παραλία, προετοιμάζοντας το έδαφος γαι τη γιορτή που θα ακολουθήσει σε μία παιδική χαρά για πλούσιους και διάσημους.

Η Μύκονος πήρε το όνομά της από τον πρώτο της «αρχηγό», τον Μύκονο, ο οποίος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν απόγονος του θεού Απόλλωνα. Το νησί λέγεται επίσης ότι υπήρξε τόπος μεγάλης μάχης μεταξύ του Δία και των Τιτάνων, στον οποίο ο Ηρακλής, σκότωσε τους εχθρούς του πατέρα του, άφησαν τους Τιτάνες κατακτημένους και τους θεούς παντοδύναμους.

Σήμερα το νησί έχει ακόμα δράση αλλά άλλου είδους», αναφέρει ο αρθρογράφος στο «γράμμα από τη Μύκονο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: