15.8.17

Ζακυνθος: Αναζωπυρώσεις παντού...

Κατακαίει την Ζάκυνθο η πυρκαγιά: 20 τα μέτωπα σε όλο το νησί...χωρίς κίνδυνο σε περιουσίες (ΦΩΤΟ)...
Συνεχίζεται, δυστυχώς και σήμερα ο πύρινος εφιάλτης στην Ζάκυνθο. 
Από νωρίς επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο υπάρχουν ...
αναζωπυρώσεις παντού στο νησί. 

Οπως γραφει το  imerazante.gr:

Μάχες σε πολιτικό επίπεδο, έδωσαν εξηγήσεις για την απουσία των εναέριων μέσω από την χθεσινή μέρα, αφού ο ίδιος ο κ. Τόσκας επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης εξηγώντας ότι ο κίνδυνος κατοικημένων περιοχών στην Αμαλιάδα, ανάγκασε τα εναέρια μέσα της περιοχής, να επέμβουν εκεί.

Από την πρώτη στιγμή, ούτε ώρα δεν έλειψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος από τα μέτωπα της φωτιάς. Δίπλα στους πυροσβέστες και τους κατοίκους, με μεγάλο σωματικό κόπο. Εξαντλώντας κάθε ανθρώπινη δύναμη, προσπάθησε και προσπαθεί να δίνει λύσεις σε δεκάδες προβλήματα. Μεταξύ άλλων ακόμη και για τον τρόπο και τόπο υποδοχής, φαγητού, ξεκούρασης εκατοντάδων πυροσβεστών που έχουν έρθει να βοηθήσουν το νησί μας. Πάνω από όλα όμως είναι δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που έζησαν δύσκολες στιγμές.



Αγαλάς
Από νωρίς το πρωί,σήμερα, με προσωπική παρουσία του Υπουργού και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, γίνεται εποπτεία και συντονισμός στην περιοχή του Αγαλά.
Και ο υπουργός, βρίσκεται στη Ζάκυνθο, έχει μόνιμη επικοινωνία με τις υπηρεσίες και την Περιφέρεια και συντονίζει συνεχώς σε κυβερνητικό επίπεδο, κάνοντας συνεχείς επισκέψεις στα μέτωπα.
Οι εστίες είναι διάσπαρτες και η φωτιές ξεπηδάνε από αναζωπυρώσεις στο εύρος του τεράστιου μετώπου που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι των ημερών.
Στην περιοχή αυτή την ώρα (13.40) αλλά και από το πρωί επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο erickson το οποίο προσπαθεί να σβήσει τις εστίες που αναζωπυρώνουν στις δύσβατες περιοχές. Οι επίγειες δυνάμεις με τα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στρατηγικά προκειμένου να μην κινδυνεύσουν περιουσίες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για καλλιέργιες ή κατοικημένες περιοχές.
Η κατάσταση όμως δεν είναι ελεγχόμενη.



Κοιλιωμένος – Γυρι
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες με εντολή της πυροσβεστικής η αστυνομία κλείνει τους δρόμους του Κοιλιωμένου προς Κορακονήσι και πιθανόν προς Αγιο Λέοντα φοβούμενη αναζωπυρώσεις στην περιοχή.
Και στις δύο περιοχές Κοιλιωμένου και Γυρίου, υπάρχουν εστίες. Πρόκειται για την τελευταία πυκαγιά πάνω από την Υπεράγαθο στον Κοιλιωμένο, αλλά και την πρώτη που είχε ξεκινήσει από το Καταστάρι την περασμένη Παρασκευή. Οι περιοχές είναι δύσβατες. Οι κάτοικοι του Κοιλιωμένου μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, βρίσκονται σε καίρια σημεία προκειμένου να αποτρέπτουν επικίνδυνες εξαπλώσεις προς κατοικημένες περιοχές.



Βολίμα
Το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή Αστέρι, εξακολουθεί να αναζωπυρώνεται με ρυθμό. Και εδώ η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατες περιοχές, χωρίς κίνδυνο για ζημιές και οικισμούς. Σημαντική επίγεια δύναμη βρίσκεται στα σημεία των μετώπων. Και αυτή η φωτιά δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο.

Το μόνο θετικό στη σημερινή μέρα, είναι ότι οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: