24.8.17

"Θα μπορούσε να είχε γίνει δικηγόρος. Ευτυχώς έγινε τραγουδοποιός"...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
11 διάσημοι Έλληνες που πέτυχαν στις Πανελλαδικές - και τι έγινε μετά...
Με αφορμή τα φετινά αποτελέσματα, να μερικοί που τα παράτησαν ή δεν...
ασχολήθηκαν με το αντικείμενο των σπουδών τους.
Και φέτος, αυτές τις μέρες διαβάζω στις ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ της Lifoland όλους αυτούς που πέρασαν ή κόπηκαν στις φετινές Πανελλαδικές. Το νιώθουν σα να είναι το τέλος (ή η αρχή) του κόσμου τους, και τους καταλαβαίνω.  
Μην ξεχνάμε όμως ότι εκτός από αυτούς που περνούν στις Πανελλαδικές και σκίζουν στη μετέπειτα πορεία τους, υπάρχουν αυτοί που σκίζουν παρότι δεν πέρασαν ή κι αυτοί που σκίζουν σε άλλο τομέα.

    Να μερικοί:

   ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ



Η οικογένειά της προερχόταν απ' τον Πόντο κι η ίδια μεγάλωσε στην Καβάλα.

 Εκεί έδωσε Πανελλήνιες και κατάφερε να περάσει στο τμήμα «Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Στην Θεσσαλονίκη όμως που πήγε να σπουδάσει, άρχισε να τραγουδάει και στη συνέχεια παράτησε τελείως τις σπουδές της και δεν πήρε ποτέ πτυχίο.
 Τριβια: Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε «Βανδή», για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε. (Δηλαδή υποτίθεται ότι το γεγονός πως το κανονικό της επίθετο ήταν Μαλέα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο;)

  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ  

Θα μπορούσε να είχε γίνει δικηγόρος. Ευτυχώς έγινε τραγουδοποιός.
   Ο Σαββόπουλος έδωσε εξετάσεις για να μπει στη Νομική και τα κατάφερε να περάσει το δεύτερο έτος. Σπούδασε για λίγο καιρό (στη Νομική Σχολή του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική με τον Αλέξανδρο Αινειάν, πράγμα πολύ καλύτερο.

Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το πτυχίο και να πάει στην Αθήνα, κι η συνέχεια είναι γνωστή.  

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ


Νομική πέρασε και ο Λαζόπουλος, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και απ' ό,τι καταλαβαίνω πήρε και το πτυχίο του στην Κομοτηνή.
Δεν το χρησιμοποίησε άμεσα, αλλά αντί για να αγορεύει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αγορεύει στην τηλεόραση.

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ  

   Πολλοί εκπλήσσονται που η παρουσιάστρια πέρασε στην ΑΣΟΕΕ. Ακόμα περισσότεροι που ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το πτυχίο της στον οικονομικό κλάδο.
 Μπορεί να μην έκανε επάγγελμα σχετικό με το πτυχίο της, αλλά είναι σίγουρο πως κανένας εργοδότης και καναλάρχης δεν μπορεί να την ξεγελάσει στα οικονομικά θέματα του συμβολαίου της.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αρη Δημοκιδη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: