16.8.17

Τιμή στους νεκρούς από τον τορπιλισμό της «Έλλης»...

Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΕπιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ναυτικούς και αξιωματικούς του καταδρομικού «Έλλη», το οποίο τορπιλίστηκε στις 15 Αυγούστου του 1940, πραγματοποιήθηκε χθες στο...
λιμάνι της Τήνου με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Για την επέτειο των 77 ετών ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουπλής, έριξε στεφάνια στον υγρό τάφο και ακολούθησαν τιμητικοί κανονιοβολισμοί, στο «Κανονάκι της Έλλης».

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στη συνέχεια ακολούθησε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και πάνδημη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης στον κεντρικό δρόμο. Η περιφορά, υπό τους ήχους εμβατηρίων από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, κατέληξε στη μαρμάρινη εξέδρα του κεντρικού λιμανιού. 

Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1823, έπειτα από πολλές προσπάθειες και «με την υπόδειξη της Παναγίας στη μοναχή Πελαγία», στην ιστορική Μονή της «Κυράς των Αγγέλων», στο Κεχροβούνι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: