28.8.17

Όταν ο υπουργός άδειασε τον πρόεδρο...

Αποστάσεις από τις ακροδεξιές θέσεις του Τραμπ παίρνει ο ΤίλερσονΤα σχόλια και οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την τραγωδία στο Σάρλοτσβιλ προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, παρά...
την μερική προσπάθεια αναδίπλωσης από τον πρόεδρο. Τώρα, όμως, έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ να διαχωρίσει τη θέση του, αδειάζοντας ελαφρώς τον προϊστάμενό του.

Ο Ρεξ Τίλερσον προέβη σε μια τοποθέτηση με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκφράζει τις αμερικανικές αξίες, αλλά... μιλάει για τον εαυτό του.

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ρωτήθηκε εάν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ δυσκολεύουν τις δικές του επαφές στο εξωτερικό. Ο Τίλερσον απάντησε «δεν πιστεύω ότι αμφισβητεί κανείς τις αξίες του Αμερικανικού λαού ή τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης και των θεσμών στην προώθηση αυτών των αξιών».

«Και οι αξίες του προέδρου;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να απαντά «Ο πρόεδρος μιλάει για τον εαυτό του».

Σημειωτέον ότι ο Τίλερσον είναι ένα ακόμη μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ, το οποίο αρνείται να υπερασπιστεί τις μισαλλόδοξες και ακροδεξιές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο Σάρλοτσβιλ, με τον θάνατο μίας γυναίκας από επίθεση ακροδεξιών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφύγει να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές κρατώντας... ίσες αποστάσεις τόσο από τους νεοναζί όσο και από τους αντιφασίστες.

«Και οι δύο πλευρές έχουν πολύ κακούς ανθρώπους» είχε πει χαρακτηριστικά...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: