28.8.17

Ανοδικά κινούνται οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο...

Αεροδρόμιο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΣημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι δείκτες αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων αφίξεων κατά...
τη διάρκεια του Ιουλίου, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ. 

Στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Ιούλιο αύξηση των διεθνών αφίξεων +5,7% (+8,8% από την αρχή του έτους). Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +6,8% και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο +1,5%. 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκτιμά ότι το 2017 θα είναι έτος των ρεκόρ, καθώς προβλέπει ότι οι ξένοι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 28 εκατ. Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 14 δισ. ευρώ.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τον Ιούνιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έσπασαν το φράγμα των 2 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 2,046 δισ. ευρώ έναντι 1,792 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016.

Ειδικότερα, καταγράφεται θεαματική άνοδος στις αφίξεις κατά 13% αλλά και στις εισπράξεις κατά 14,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η αύξηση καταγράφεται και σε επίπεδο α’ εξαμήνου, καθώς σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι 6% σε ό,τι αφορά τις αφίξεις...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: