25.8.17

Κουβέλης: Θα έκανα το ίδιο με τον Κοντονή...

Κουβέλης: Θα έκανα το ίδιο με τον Κοντονή στο θέμα του συνεδρίου στην Εσθονίαστο θέμα του συνεδρίου στην Εσθονία...

Τις ίδιες ενέργειες με τον Σταύρο Κοντονή θα έκανε σχετικά με το συνέδριο της Εσθονίας ο Φώτης Κουβέλης εάν...
ήταν στη θέση του, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS. «Πάρα πολύ καλά έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «ο κ. Κοντονής, ως υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, δεν ήταν μόνος του. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο Ταλίν, την πολιτική επιλογή ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, την αρνήθηκε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. Τον σταλινισμό, ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καταδικάζει και τον διακρίνει από τον κομμουνισμό, όπως κι εγώ».

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά λέγοντας ότι «ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν είναι "γεωγραφικός" χώρος, είναι βαθύτατα πολιτικός».

Τόνισε επ’ αυτού πως «φοβάμαι ότι αυτό που επιχειρείται σήμερα στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν έχει τον κατάλληλο συνδετικό ιστό, που έχει σχέση με ζητήματα προγράμματος και ιδεολογίας, αλλά και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει το χώρο της κεντροαριστεράς, υπό προϋποθέσεις και με τα «ανοίγματα» που πρέπει να κάνει.[...]Στηρίζω μία προοδευτική πολιτική που πρέπει να προχωρήσει και θεωρώ ότι την εκφράζει σε σημαντικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μιας και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία, μιας και τώρα είναι πλησιέστερα στην πραγματικότητα. Τόνισε επίσης ότι η πολιτική του στάση δεν έχει το χαρακτήρα ανταλλαγής ή συναλλαγής, σχετικά με το αν θα υπουργοποιηθεί ή όχι. Στο τέλος ρωτήθηκε σχετικά με τον Παύλο Πολάκη και δήλωσε: «Διαφωνώ με την εκφορά του πολιτικού λόγου του κ. Πολάκη, αλλά σε όσα αναφέρεται ή σχολιάζει έχει δίκιο επί της ουσίας»...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: