27.9.17

Bild: Ο Σόιμπλε δέχθηκε να γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής...

Bild: Ο Σόιμπλε δέχθηκε να γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής
«Ουδέν σχόλιον» απαντά το υπουργείο Οικονομικών...
Η εφημερίδα Bild μετέδωσε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου...

Την πρόταση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου υπέβαλε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τον ίδιο.

Η Bild γράφει ότι η Μέρκελ παρακάλεσε τον Σόιμπλε να αναλάβει την προεδρία της Βουλής, η οποία, λόγω της εισόδου της AfD, θα έχει μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σόιμπλε «έχει ήδη δείξει σημάδια προθυμίας» προς την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Πηγή εντός του συντηρητικού κόμματος επιβεβαίωσε στο Reuters το δημοσίευμα της Bild, αναφέροντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα γίνει πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου, μια θέση που απαιτεί την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: