7.9.17

Αχτσιόγλου: Παρέμβαση που θα βοηθήσει τους εργαζομένους το νομοσχέδιό μας...

Στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο από το βήμα της Βουλής η...
υπουργός Έφη Αχτσιόγλου το χαρακτήρισε «παρέμβαση που θα βοηθήσει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων».

Μάλιστα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να μιλήσει συγκεκριμένα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου».

«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει» είπε η κ. Αχτσιόγλου που υπογράμμισε πως «η κρίση αποεπένδυσης σημειώθηκε τα ακριβώς προηγούμενα χρόνια, την περίοδο 2009 με 2014».

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί μάταια με ψεύδη να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον τομέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις επεσήμανε πως α υπάρξουν αυξήσεις σε κάποιες ενώ για τις κύριες «έχουμε μία θετική βελτίωση της τάξης του 64,2% από το πρώτο δείγμα των εργατοϋπαλλήλων μισθωτών του ΙΚΑ».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αμφίβολης υλοποίησης ρυθμίσεις αλλά και για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Επί της αρχής, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, ενώ ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δηλώνουν «παρών».

Ακολούθησε σκληρή αντίδραση από τους εκπροσώπους των κομμάτων. Ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ τόνισε πως «ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι σας έχουν καταλάβει. Θα το δείτε και πολύ σύντομα στις κάλπες» ενώ επεσήμανε πως το νομοσχέδιο κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.. Ωστόσο, ανέφερε, η παράταξή του θα ψηφίσει κάποιες διατάξεις όπως το επίδομα στους εγκλωβισμένους εργαζομένους και την επιτάχυνση της δίκης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για «ένα νομοσχέδιο χαμηλής πτήσης» και τόνισε ότι η παράταξή της θα ψηφίσει κάποιες θετικές διατάξεις «τα “τσίγκινα στολίδια”, όμως, είναι για άλλους. Να τα δείτε με τους συγκυβερνώντες σας, τους Ανεξάρτητους Έλληνες της λαϊκής Δεξιάς».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης επεσήμανε: «Διατηρείτε ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα μέτρα που πήρατε εσείς, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά αντί αυτών».

«Πρόκειται για νομοσχέδιο με έντονο προεκλογικό αέρα», είπε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: