16.9.17

Ζητά πολιτικοποίηση της διαδικασίας...

Ειδικά για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και των καθυστερήσεων στη λήψη μίας απόφασης, αλλά και...
της όλης ‘σύγκρουσης’ στο εσωτερικό του εγχειρήματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να ζητά …πολιτικοποίηση της διαδικασίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουν με τα διαδικαστικά ζητήματα και να μιλήσουν επί της ουσίας για τις θέσεις τους, επί των οποίων και θα κριθούν όλοι οι υποψήφιοι. Υποστηρίζοντας πως αν δεν πολιτικοποιηθεί η διαδικασία, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μία ‘πασαρέλα υποψηφίων’, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη διατύπωσης θέσεων από όλους. Για αυτό και πρότεινε να διεξαχθούν αρκετά ντιμπέιτ, δημόσια, στις μεγάλες πόλεις της χώρας ώστε όλοι οι υποψήφιοι να δεσμευτούν για τις θέσεις τους αναφορικά τόσο με το μέλλον του χώρου, όσο όμως και με εκείνο της χώρας.

Παίρνοντας θέση στη συζήτηση που γίνεται γύρω από τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου είναι σαφής. Εκτιμά ότι την σχετική απόφαση θα την πάρουν οι πολίτες στις εκλογές, τονίζοντας μάλιστα ότι η όλη συζήτηση σε αυτή τη συγκυρία δεν δείχνει παρά …περιφρόνηση της βούλησης του λαού.

Υποστηρίζοντας πως ο πολίτης δεν εμπιστεύεται τα κόμματα και πως η Ελλάδα έχει έλλειμμα Δημοκρατίας γιατί τα κόμματα δεν λειτουργούν με όρους διαφάνειας και σεβασμού στους θεσμούς του κράτους, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μία ριζοσπαστική ανανέωση προσώπων, αλλά και ήθους και πολιτικής ατζέντας, θα μπορέσει να δημιουργήσει μία παράταξη που θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα, θα σέβεται τους θεσμούς και θα είναι το όχημα για να αποκτήσει η χώρα μας μία ποιοτικότερη Δημοκρατία...



matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: