10.9.17

Μέρκελ: Να αποφεύγουμε τα στερεότυπα...

...για τους άλλους λαούς...

Να αποφεύγουν τη χρήση γενικεύσεων για τους λαούς άλλων χωρών καλεί τους Γερμανούς η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε...
συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), καθώς προειδοποιεί ότι «οι λέξεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στη βία».

«Πάντα προσπαθούσα να πω στους συμπολίτες μου: μην μιλάτε ποτέ για “τους Έλληνες”, ”τους Ιταλούς”, “τους Γάλλους”, αλλά να κοιτάζετε πάντα τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά» τονίζει μεταξύ άλλων.

Από τη στιγμή, εξηγεί στη συνέχεια, «που υπάρχουν τεμπέληδες και εργατικοί Γερμανοί, θα πρέπει να απέχουμε από τα στερεότυπα για τις άλλες χώρες» προσθέτει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Όσον αφορά τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις και τη φυλάκιση Γερμανών πολιτών από τις τουρκικές αρχές, κάνει λόγο για «εξαιρετικά σοβαρό θέμα, το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

«Η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρώπη και τις αξίες της» επισημαίνει, άλλωστε, η Καγκελάριος και εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης.

«Πρέπει επίσης, να αποφασίσουμε αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα ανασταλούν ή ακόμη και θα τερματιστούν» συνεχίζει.

Ερωτηθείσα, τέλος, για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., η κα Μέρκελ εκφράζει την ελπίδα να βρεθεί μια λύση αλληλεγγύης «στο όχι πολύ μακρινό μέλλον»...

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: