29.9.17

Γαλάζιο «σκορποχώρι»...

Ο ορισμός του μπούμερανγκ κατέληξε να γίνει η πολιτική τακτική της Ν.Δ., που στόχευε στην ανατροπή των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών. Όπως απέδειξε η...
πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου, υπήρξε πολιτικό... «καθρεφτάκι».

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποδείχθηκε «μπετόν αρμέ», σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική παρουσία της Ν.Δ., που εμφανίστηκε «σκορποχώρι». Οι ΑΝΕΛΛ, παρά τις γνωστές διαφωνίες τους, δήλωσαν πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, την ίδια ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε διχασμένη.

Στη Ν.Δ., είναι βέβαιο πως η ηγετική της ομάδα είναι σφόδρα ενοχλημένη από τις διαφωνίες βουλευτών της που εκφράστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η εικόνα διαφοροποιήσεων σε ζητήματα ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερώτημα αποτελεί το περιεχόμενο των συνεννοήσεων των δυο κυβερνητικών εταίρων, που φαίνεται να έχει αποτέλεσμα να εμφανίζονται «δεμένοι» όσο ποτέ. Ήδη πολλά σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κάποιο απ’ αυτά να τεκμηριώνεται με στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως στην πολιτική το αποτέλεσμα μετράει...

πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: