11.9.17

«Χρυσό» πολιτικό τελεσίγραφο...

Άδωνις Γεωργιάδης
Την πλήρη υποκρισία του πρωθυπουργού στο ζήτημα της ανάπτυξης επιβεβαιώνει από το πρωί η ΝΔ (Γεωργιάδης, Χατζιδάκης, Κικίλιας) και μαζί τους στην ίδια γραμμή εκκίνησης έτρεξαν...

«κατοστάρι» ταυτόχρονα κόμματα, δήμαρχοι και ΜΜΕ. Ολα αυτά μόλις ανακοινώθηκε ο ωμός εκβιασμός από τον εκπρόσωπο της Eldorado Gold για την άμεση αναστολή της επένδυσης λόγω καθυστερήσεων και ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η διαιτησία.

Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι πλην του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος απασχολούμενου σε εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με την «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές -για το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έγινε και ιδιαίτερος θόρυβος- κι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις, η εταιρεία αποφάσισε να απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες δια των εκπροσώπων της ζητώντας μια άλλη υποστηρικτική κυβέρνηση ανοιχτή σε συζητήσεις και τότε θα το ξανασκεφτεί.

Συμπτωματικά η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εταιρεία. Και καλά τον πρωθυπουργό δεν τον ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους. Ούτε τον υποστηρικτικό αρχηγό της ΝΔ δεν μπήκαν στον κόπο να τον ενημερώσουν; Η μήπως τελικά μόνο εκείνον ενημέρωσαν εξ ού και το ανάλογο υπαινικτικό τουίτ του Κυριάκου Μητσοτάκη (4/9). Είναι ομολογουμένως κάπως περίεργο μια τέτοιου μεγέθους εταιρεία να πήρε μια τόσο σημαντική απόφαση μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κι ενώ οι διαδικασίες αδειοδότησης συνεχίζονταν.

Το «τελεσίγραφο» όμως -όπως αποδείχτηκε- ήταν η τέλεια αφορμή για να ...ξεφαντώσουν μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σύσσωμοι όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι οι πολίτες τρώνε (όχι χρυσό) αλλά σανό!

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα άραγε μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων και των ΜΜΕ αυτομάτως θα αποδεχόντουσαν παρόμοια τελεσίγραφα από έναν επενδυτή που αρνείται να δεχτεί τους νόμους για το περιβάλλον, τις ρήτρες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κυρίως τα ζητήματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων; Εναν επενδυτή που στην ουσία δεν ζητάει επένδυση αλλά ζητάει... εκλογές; Περιμένει κανείς απάντηση;

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: