5.9.17

Πυρηνικά και στη Νότια Κορέα;...


Κι ενώ η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και υπάρχουν πληροφορίες πως η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα εκτόξευση πυραύλου, η Νότια Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να...
κλιμακώσει τις ενέργειές της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Guardian, η Σεούλ δεν απορρίπτει, πλέον, το ενδεχόμενο να επαναφέρει στα εδάφη της αμερικανικά πυρηνικά όπλα, μία κίνηση που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι πρότινος η Νότια Κορέα δεν δεχόταν την επανεγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων, αλλά ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε χθες πως «εξετάζονται όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές επιλογές».

Την Τρίτη το πολεμικό ναυτικό της Νοτίου Κορέας πραγματοποίησε πέντε ασκήσεις, με πραγματικά πυρά, ενώ έχει προγραμματίσει και άλλες μέσα στην εβδομάδα.

Αυτά τα νέα έρχονται τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μουν Τζαέ Ιν συμφώνησαν να άρουν τους περιορισμούς για το μέγεθος των πολεμικών κεφαλών στους πυραύλους που διαθέτει η Νότια Κορέα και ολοκλήρωσαν μια νέα εμπορική συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά όπλων και εξοπλισμού.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έδωσε, αργότερα, διευκρινίσεις αναφορικά με τις δηλώσεις για επαναφορά των πυρηνικών σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από τη Σεούλ, αλλά εξετάζονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές.
  

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: