24.9.17

«Κρας τεστ» για τίτλο...

Ολυμπιακός, ΑΕΚ
H ΑΕΚ πέρσι στα ημιτελικά του Kυπέλλου κέρδισε στο πρώτο ματς στο Φάληρο με 1-2. Κι όμως, απέναντι σε έναν κάκιστο Ολυμπιακό στη ρεβάνς, λύγισε από την πίεση του φαβορί και...
λίγο έλειψε να καταρρεύσει.

Εχει 23 χρόνια να κατακτήσει πρωτάθλημα. Από αυτές τις σεζόν είναι ζήτημα αν το διεκδίκησε στα ίσια πέντε ή έξι. Ελάχιστες φορές την έχει βρει σε αυτό το διάστημα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να έχει βαθμολογικό προβάδισμα από τον αντίπαλό της.

Τώρα πάει στο ντέρμπι με +2 και μια ευκαιρία που φαντάζει μοναδική (στην πραγματικότητα είναι η πρώτη μετά τη σεζόν 2001-2002) έπειτα από αυτό το ματς να έχει μια αξιοσέβαστη απόσταση από τον Ολυμπιακό. Το ερώτημα είναι, με αφορμή και τα περσινά στο Κύπελλο, αν μπορεί η ΑΕΚ να διαχειριστεί ψυχολογικά αυτή την κατάσταση.

Δείχνει μακράν η πιο δεμένη ομάδα σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος και το παραδέχτηκαν με τις τελευταίες τους δηλώσεις τόσο ο Μπέσνικ Χάσι όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Εχει θέματα με απουσίες, αλλά έχει και παίκτες από τη μέση και μπροστά που της έχουν αλλάξει επίπεδο φέτος. Εχει έναν προπονητή γνώστη τέτοιων καταστάσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Χιμένεθ μπορεί να μην έχει διεκδικήσει πρωτάθλημα τις δύο προηγούμενες σεζόν που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ (όχι από την αρχή όμως ), αλλά ξέρει τι παίζεται, σε αντίθεση με τον Χάσι που δίνει το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα και υπάρχει η εντύπωση πως μπορεί να είναι και το τελευταίο...

Τέλος, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες σεζόν, ναι μεν έρχεται πάλι νωρίς αυτό το ματς, αλλά τώρα με την ΑΕΚ γηπεδούχο.

Πόσο πιο ευνοϊκές θα μπορούσαν να είναι οι συνθήκες; Από την άλλη, ειδικεύεται εδώ και χρόνια η Ενωση στο να... κλοτσάει με ευκολία στοιχεία που φαίνεται να της δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα.

Βέβαια φέτος υπάρχει μια διαφορά, ώς τώρα τουλάχιστον. Διακρίνεται εύκολα ένα κλίμα συσπείρωσης, εντός και γύρω από την ομάδα, που τις δύο προηγούμενες σεζόν σίγουρα δεν το είχαμε δει σε σχεδόν καμία φάση. Κι αυτό πριν από τέτοια σημαντικά ματς παίζει πάντα τον ρόλο του.

Κλειστό το... ψαλίδι!

Συντάκτης: Μιχάλης Μορφονιός

Στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ για αγώνα πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0), έχοντας παράπονα από τις διαιτησίες των Καλογερόπουλου και Μάνταλου.

Μόνον που και στις δύο φορές οι απώλειές του ήταν εντελώς ανώδυνες καθώς προπορευόταν και μάλιστα κατά πολύ στη βαθμολογία, αφού επρόκειτο για παιχνίδια που έγιναν στον δεύτερο γύρο, συνεπώς απέφυγε τις «αναταράξεις»! Τούτη τη φορά όμως υπάρχει διαφορά, από τη στιγμή που βλέπει μπροστά του την ΑΕΚ με δύο βαθμούς περισσότερους και αν γνωρίσει την ήττα τότε η απόσταση θα φτάσει στους πέντε πόντους.

Υπάρχει λοιπόν αυτή η ιδιαιτερότητα και μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει την ευκαιρία με νίκη να «σβήσει» την άσχημη εικόνα που παρουσίασε στους τελευταίους αγώνες, όμως και αν δεν χάσει δεν θα έρθει η καταστροφή, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη συνέχεια η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να δώσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη.

Στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα οι «ερυθρόλευκοι» είναι σαφές ότι επιθυμούν να αγοράσουν χρόνο, καθώς η ομάδα ετοιμάστηκε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι δεν πήγε σε βαριά προετοιμασία, αλλά προτίμησε την πιο λάιτ εκδοχή. Γι’ αυτό και πέτυχε τον στόχο της επιστρέφοντας στους ομίλους, ενώ πέρσι υπέστη το σοκ του αποκλεισμού.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι στον Ρέντη ήρθαν και κάποιοι παίκτες χωρίς καν προετοιμασία, όπως οι Εμενίκε, Ταχτσίδης, Βούκοβιτς και μόλις χρειάστηκε να παίξουν βγήκαν νοκ άουτ με τραυματισμό. Τώρα επέστρεψαν οι δύο πρώτοι, ενώ ο Σέρβος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας.

Κι εφόσον ο Ολυμπιακός ακολουθεί την πίστα με τα συνεχόμενα και μεγάλης έντασης παιχνίδια (την Τρίτη τον περιμένει η Γιουβέντους στο Τορίνο) είναι σαφές ότι στην παρούσα φάση θέλει να μείνει στο παιχνίδι σε ό,τι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και ακολούθως να ανασυνταχθεί και να βγάλει στο γήπεδο την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: