10.9.17

Κριτική και αντιπολιτευτικά πυρά...

Βουλή, ολομέλεια...μετά τη συνέντευξη Τσίπρα...

Με πολύ σκληρή κριτική, με επίκεντρο το ασφαλιστικό και την οικονομία, απαντά η αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό με...
αφορμή τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Για «θράσος» μιλά η Ν.Δ., που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στους πολίτες. Η Δημοκρατική Αριστερά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πνίγει την υγιή επιχειρηματικότητα.
Η Νέα Δημοκρατία

«Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό για θράσος.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει τα εξής:

«Ειδικά για τα 100 δισ. που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε».

Γραφεία Νέα Δημοκρατίας 
Και καταλήγει:

«Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού».
Η ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά επικεντρώνει την κριτική της στην υπερφορολόγηση και το ασφαλιστικό.

«Σήμερα μάθαμε από τον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς μόλις πρόσφατα ο ίδιος ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Είναι φανερό ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την υπερφορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό που επιδεινώθηκαν με την κυβέρνηση του και πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Εδώ ισχύει το “αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”».

Με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα ότι ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ρεύμα του αριστερού ευρωπαϊσμού, σημειώνει ότι το κυβερνών κόμμα «το 2015 με τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα οδήγησε τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.», ενώ όσον αφορά την Κεντροαριστερά, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «δεν θέλει να κατανοήσει ότι η κεντροαριστερά έχει αυτοδύναμη στρατηγική με στόχο έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα που θα ανατρέψει τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και θα οδηγήσει άμεσα σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό».

ΔΗΜΑΡ 
Και καταλήγει πως ο Αλέξης Τσίπρας «ξεκαθάρισε με τον πιο απροκάλυπτο και κυνικό τρόπο με ποιον έχει ταχθεί. Με τον εθνικολαϊκιστή εταίρο του κ. Καμμένο, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εκφράζει την πατριωτική κεντροδεξιά!» τονίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έγινε στη βάση καμίας προγραμματικής συμφωνίας. Όλα για την καρέκλα της εξουσίας!»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: