15.9.17

Οι βλέψεις του Μοσκοβισί...


...για τη θέση του υπουργού Οικονομίας της ΕΕ...

Έχω χαρακτηριστικά που ελάχιστοι διαθέτουν» δήλωσε, έμπλεος... σεμνότητας, ο Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ερώτηση για...
το αν ενδιαφέρεται να γίνει υπουργός Οικονομίας της ΕΕ.

Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ συμμετείχε σήμερα το πρωί στο άτυπο Eurogroup και στο Ecofin, στο περιθώριο των οποίων κλήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις γύρω από το θέμα του υπουργού Οικονομίας της Ενωσης.


«Γνωρίζω τη δουλειά του υπουργού, υπήρξα υπουργός, έχω λάβει μέρος στο Ecofin και είμαι επίτροπος» εξήγησε ο Μοσκοβισί, που τόνισε ωστόσο ότι είναι μία προσωπική ερώτηση.

Νωρίτερα ο Μοσκοβισί είχε χαιρετίσει τις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέσπιση μιας θέσης υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως υποστήριξη του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην ιδέα ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δίνει την απαραίτητη «ώθηση» για την πραγματοποίησή της, συμπληρώνοντας ότι, «αν σχεδιαστεί σωστά, η θέση αυτή θα μπορούσε άμεσα να επιτύχει μεγαλύτερη λογοδοσία και αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων στη ζώνη του ευρώ».

Πηγή :tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: