3.9.17

Η «Νέα Αλλαγή» της Φώφης...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωφη Γεννηματα

...με αφορμή τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ... 
Με σύνθημα τη «Νέα Αλλαγή» αναμένεται να γιορτάσει τα 43α του γενέθλια, σήμερα, Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ. 

Η...
πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο της «Νέας Αλλαγής» και της πορείας προς αυτήν, εξηγώντας πώς πατώντας πάνω στις αρχές, τις αξίες και την παρακαταθήκη της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, θα προχωρήσουν στο μέλλον, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα γενιά. 

Θα αναφερθεί στη διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, τονίζοντας ότι ήταν πάντα αυτό που έπαιρνε την πρωτοβουλία για ένωση του λαού και της παράταξης, προκειμένου να αναδείξει τη σημερινή καθοριστική συμβολή του κόμματος στο εγχείρημα για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 

Θα κάνει λόγο, εξάλλου, για τη δημιουργία κάτι νέου, μεγάλου και καινούριου στον χώρο, που θα έχει σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα. Στην ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά θα επαναδιατυπώσει τα διαχρονικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας τι σημαίνει σήμερα η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Κοινωνική Απελευθέρωση, ενώ θα διαβεβαιώσει τους πάντες ότι στο νέο του ξεκίνημα ο χώρος, δεν «αντιγράφει» το DNA της παράταξης, αλλά το διαφυλάττει και το εξελίσσει.

Ως κύριο στόχο στο εξής, η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει το να έχει καθοριστικό-πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας προ εβδομάδων στη “Realnews” περιέγραψε τις επόμενες εθνικές εκλογές ως «ντέρμπι για τρεις». Απώτερος σκοπός, η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.



Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, και τηρουμένων των σημερινών συνθηκών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επιμείνει στην ανάγκη νέας εθνικής αυτοπεποίθησης με άξονα «η Ελλάδα μπορεί», παρατηρώντας πάντως πως εωσότου η χώρα βγει από την κρίση απαιτείται εθνική συνεννόηση και υιοθέτηση εθνικής στρατηγικής μετεκλογικά. 

Στηριζόμενη σε τομείς του Σχεδίου Ελλάδα, θα μιλήσει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ανατροπών παντού, από το Κράτος και την φορολογία, ως την Παιδεία και την Υγεία. Θα μιλήσει ακόμα για τη Δημοκρατία, την Ανάπτυξη και τη Νέα Γενιά, περιγράφοντας εν συντομία το όνειρό της για μία μεγάλη παράταξη που θα παραλάβει στα χέρια της για να την αναδείξει ακόμα περισσότερο η Νέα Γενιά.

Δεν θα απαντήσει πάντως σε σενάρια συνεργασίας, αφού όπως ξεκαθαρίζουν στενοί συνεργάτες της, αυτό είναι κάτι που στηρίζεται στη λαϊκή ψήφο και την “εντολή” που θα δώσουν τελικά οι πολίτες, ενώ η ίδια επιμένει σε όλους τους τόνους να μιλά για αυτόνομη πορεία του νέου φορέα. 

Στην πραγματικότητα, στόχος για την Χαριλάου Τρικούπη, είναι η καθοριστική αλλαγή συσχετισμών. Για αυτό και μιλά για την ανάγκη «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ με “χτύπημα στη ρίζα” του λαϊκισμού και όχι για απλή μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ενώ παράλληλα μιλούν για ιδεολογική αναμέτρηση με τη ΝΔ, που υπήρξε διαχρονικά ο “παραδοσιακός αντίπαλος” του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο με τις μεγάλες στιγμές της παράταξης και όλα τα πρόσωπα που ηγήθηκαν του χώρου και πολλά εξ αυτών της χώρας. Όλοι τους έχουν προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση, όπου πάντως μόνη ομιλήτρια θα είναι η Φώφη Γεννηματά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: