16.9.17

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία...

Πλ. Συντάγματος
... 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου.
-Eπεισόδια, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
ΒΙΝΤΕΟ...
Χιλιάδες κόσμου πολλοί εκ των οποίων νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συλλογικοτήτων για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Μεσογείων, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η...
πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21.00 χωρίς οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να φτάσουν στα γραφεία της Χ.Α. καθώς η αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό.

 Ένταση δημιουργήθηκε όταν διαδηλωτές από το «Black block» με καλυμμένα χαρακτηριστικά άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 


Αν και οι οργανωτές είχαν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα επεισόδια και ο κύριος όγκος της πορείας οπισθοχώρησε επιστρέφοντας προς το Σύνταγμα. 

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρευρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Δυναμικό «παρών» έδωσαν όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ.  

Στην κεφαλή της πορείας έντονη είναι η παρουσία μελών της Μουσουλμανικής κοινότητας που φώναξαν συνθήματα κατά της Γενοκτονίας που συντελείται στη Μιανμάρ.    

«4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;»

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη η οικογένεια Φύσσα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, στις 5 το απόγευμα, καθώς και σε εκδήλωση-συναυλία, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;» στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν φιλικά οι Γ. Αγγελάκας, Π. Παυλίδης, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota  κ.ά. Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.
(δείτε κι άλλα βίντεο, ΕΔΩ).
πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: