4.9.17

Η ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο ΕΔΟΕΑΠ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΔΟΕΑΠ
Η πρόταση στην κυβέρνηση για νομοθετιηση υπερ του νεου ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ :

Το νπιδ ΕΔΟΕΑΠ , με άμεση νομοθετική ρύθμιση , μετεξελίσσεται στο νπιδ ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ και καλύπτει...
για τους Κλάδους Περίθαλψης ,Επικουρικής Σύνταξης και Εφ άπαξ , από 16/9/2017, όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, είτε αυτοί απασχολούνται με μισθό, είτε αμείβονται με ΔΠΥ σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις ΜΜΕ , που φορολογούνται νόμιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τόπου έδρας τους.

Αφορά, πανελλαδικά περίπου 50.000 ασφαλισμένους, αό τους οποίους 4000   συνταξιούχοι ΕΔΟΕΑΠ & ΕΤΑΠ-ΜΜΕ , 22.000 εργαζόμενοι , 7.000 άνεργοι & 17.000 έμμεσα μέλη των οικογενειών τους.



2)                       ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ νπιδ ΕΔΟΕΑΠ- ΜΜΕ

Στον Κλάδο Ασθενείας & Κοινωνικών Παροχών του νπιδ  ΕΔΟΕΑΠ -ΜΜΕ  ασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά.                             ( ημερήσιες ,εβδομαδιαίες κυριακάτικες, δεκαπενθήμερες, μηνιαίες εφημερίδες , freepress έντυπα , όλα τα περιοδικά γενικής ειδικής ή ποικίλης ύλης , όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας ή περιφερειακά κανάλια , όλα τα ραδιόφωνα, ενημερωτικά και ψυχαγωγικά, όλα τα ενημερωτικού χαρακτήρα portals κλπ, όλα τα ενημερωτικά ΜΜΕ του Διαδικτύου και οι  συνδρομητικές πλατφόρμες ,  ΓΓ ΤΎΠΟΥ, ΑΠΕ , ΕΡΤ Nova , OTE tv ), καθώς και οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ κάθε ειδικότητας διοικητικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό ).
Το παραπάνω αφορά σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ εφ όσον, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ   εργάζονται ως μισθωτοί , βάσει ΣΣΕ, έγγραφης Ιδιωτικής Συμφωνίας,   ή με ΔΠΥ ως ελεύθεροι επαγγελματίες,  παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε ΜΜΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ  από το αν ανήκουν σε συνδικαλιστικές Ενώσεις .





3)                                                                     Ο ΝΕΟΣ ΠΟΡΟΣ

Η παράγραφος 8  του Άρθρου  29,του νόμου 4387 /2016 καταργείται και αντικαθίσταται ως ακολούθως :
Το Αγγελιόσημο ,ιδιότυπος Πόρος για ΙΔΙΟΤΥΠΟ, κατά την κρίση των ελληνικών δικαστηρίων, Ασφαλιστικό Οργανισμό , που υποκαθιστούσε την εργοδοτική  εισφορά και την υποχρέωση της Πολιτείας  για συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση των υποχρεωτικά ασφαλισμένων στον Κλάδο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ του  ΕΦΚΑ και του νπιδ ΕΔΟΕΑΠ και το οποίο καταργήθηκε από  15/9 /2016, ΑΝΤΙΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ  από 16/9/2017 από τον ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΠΟΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ( ΙΠΚΑ-ΜΜΕ ) ο οποίος συντίθεται/συνίσταται από :





ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ , 6%
(από αυτά το 4,55% για τον Κλάδο Υγείας )

ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, 6%
(από αυτά το 2,55% για τον Κλάδο Υγείας)

ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,
                               όπως σήμερα (για τον Κλάδο Υγείας μόνο)

Το 4% του συνολικού   ετήσιου τζίρου όλων των επιχειρήσεων ΜΜΕ , το οποίο αποδεδειγμένα και εγκαίρως καταβαλλόμενο, τους απαλλάσσει από την υποχρέωση του 35% της νόμιμης εργοδοτικής εισφοράς. Το ανωτέρω θα ισχύσει με νομοθέτηση από την κυβέρνηση ισόποσης μείωσης του φόρου Τηλεόρασης κατά 4% και του φόρου εισοδήματος των υπόλοιπων εκδοτικών επιχειρήσεων κατά 4%, λογιζομένης της απώλειας εσόδων του Δημοσίου έναντι της συνταγματικής υποχρέωσης της Πολιτείας να συμμετέχει στην κοινωνική ασφάλιση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, την οποία ουδέποτε, από το 1968 μέχρι σήμερα, χρηματοδότησε.


ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ του Ελληνικού Δημοσίου                                                             κατά το ισόποσο της ετήσιας δαπάνης για τη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Περίθαλψη των περίπου 50.000       ασφαλισμένων του νπιδ ΕΔΟΕΑΠ- ΜΜΕ, κατ έτος ενταγμένη, ύστερα από έλεγχο του Κράτους, στον ετήσιο Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.


ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ του Ελληνικού Δημοσίου, με % επί των   εσόδων της Ψηφιακής Πλατφόρμας Διαφήμισης  του Υπουργείου  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ως νόμιμη συμμέτοχη της Πολιτείας στην Κοινωνική μας Ασφάλιση .


ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ BONUS σε ετήσια βάση ,ως ποσοστό επί των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR) της ΌΠΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και  ως  αντιστάθμισμα της παραχώρησης στο ελληνικό Δημόσιο του Λαχείου της  ΕΣΗΕΑ,( σημερινού Κρατικού Λαχείου) και με αντισταθμιστικό όφελος την δια νόμου απαλλαγή του ΌΠΑΠ από  το Φόρο Διαφήμισης για τα επόμενα 99 χρόνια.


4)                                 Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ νπιδ ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ

Το νπιδ   ΕΔΟΕΑΠ -ΜΜΕ , υπό κρατική εποπτεία και έλεγχο , (όπως άλλωστε και σήμερα ) καλύπτει στις δομές του , σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ,αλλά & πανελλαδικά, συνδεδεμένο με συμβάσεις στις δομές του ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ του ΕΣΥ τον Κλάδο Ασθένειας ( Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ),περίπου 50.000 ασφαλισμένους , άμεσα μέλη & τις οικογένειές τους:
1. Από ΕΔΟΕΑΠ, 16755 ασφαλισμένους
2. Από ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:
α. Τομέα Υγείας Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου
β. Τομέα Υγείας Εφημεριδοπωλών & Υπαλλήλων Πρακτορείων Τύπου
3.Από  το ΙΚΑ/ΕΦΚΑ εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα ΜΜΕ που δεν είναι μέλη των Ενώσεων
4.Από τον ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ όλες τις μορφές παροχής δημοσιογραφικής εργασίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών( « μπλοκάκια»), δημοσιογράφων ελεύθερων επαγγελματιών, που παρέχουν υπηρεσίες σε όλα τα ΜΜΕ και δικαιούνται Ασφαλισης.



Ο κλάδος Υγείας –Κοινωνικών παροχών χρηματοδοτείται από:

Α. Εργοδοτική  εισφορά  4,55% και
Β. Εισφορά εργαζόμενων 2,55%, σύμφωνα με τα από τον Νόμο προβλεπόμενα για όλους τους έλληνες πολίτες.

Η Ασφαλιστική εισφορά των ανέργων του Κλάδου για τον Κλάδο Υγείας είναι η ισχύουσα σήμερα για τον ΕΔΟΕΑΠ , 24ευρώ/μήνα
Η ασφαλιστική εισφορά των συνταξιούχων του Κλάδου για Κλάδο Υγείας είναι η ισχύουσα σήμερα στον ΕΔΟΕΑΠ (3% επί του μικτού       επικουρικού συντάξιμου μισθού )
Γ. Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ καταβάλλεται ανά 3μηνο και εγγράφεται στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό και στις υποχρεώσεις του Υπουργείου Υγείας, ως προϋπολογιζόμενη ετήσια επιχορήγηση του ΝΠΙΔ , ΕΔΟΕΑΠ -ΜΜΕ.
Η ετήσια καταβολή είναι  ίση με  το ετήσιο  κόστος της Νοσοκομειακής Περίθαλψης των πασχόντων ασφαλισμένων  στις δημόσιες δομές του ΕΣΎ και του ΕΟΠΠΥ, όπως για όλους τους Έλληνες πολίτες & όπως αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από τους ετήσιους ισολογισμούς του ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ, υποχρεωτικά ελεγμένους ,δημοσιευμένους/ανηρτημένους και υπογεγραμμένους από ορκωτούς λογιστές.
Η καταβολή εγγράφεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό κατ έτος, με βάση τα ελεγμένα οικονομικά δεδομένα διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ -ΜΜΕ του προηγούμενου έτους , αυξημένη  ή και μειωμένη  σύμφωνα με τους  κατ έτος  οικονομικούς δείκτες  (ΤτΕ).

Δ. Κατά το επιπλέον απαιτούμενο – ελεγμένο σε ετήσια προυπολογιστική και 5ετή έγκυρη αναλογιστική βάση – από τα υπόλοιπα συνολικά έσοδα του ΙΠΚΑ-ΜΜΕ.





## Αναλογικά και με τα υπάρχοντα στοιχεία υπολογίζεται ότι για τον ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ και τους περίπου 50.000 πανελλαδικά άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους οι δαπάνες Περίθαλψης – ετησίως δεν θα ξεπερνούν τα 48.000.000 €                           ( Πρωτοβάθμια/& Οδοντιατρική 13.000.000, Δευτεροβάθμια 15.000.000 Φαρμακευτική 7.000.000, Μισθοδοσία 7.000.000, Λειτουργία 3.000.000, Κοινωνικές Παροχές 3.000.000, από τα οποία οι εισφορές εργαζόμενων ,  εργοδοτών 21.000.000 και του Δημοσίου 15.000.000, του υπολοίπου αναγκαίου αναπληρούμενου κατ έτος , από μέρος του ΙΠΚΑ-ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: