4.9.17

Κρίνετε ίνα κριθήτε...

Δημόσιοι υπάλληλοιΣτη σύνδεση της αξιολόγησης υπαλλήλων με την επιλογή προϊσταμένων, με τρόπο που δεν θα επισύρει κυρώσεις ούτε...
θα ενσωματώνει τιμωρητικές λογικές για τη βάση των εργαζομένων, αλλά θα θεσπίζει αντικίνητρα που θα αφορούν αποκλειστικά τους (επίσης υπό αξιολόγηση) προϊσταμένους, κατέληξε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέλοντας να άρει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία, ως γνωστόν, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα που καλείται να εκπληρώσει άμεσα η κυβέρνηση.

Με την προωθούμενη ρύθμιση, οι προϊστάμενοι θα κληθούν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις υπηρεσίες που εποπτεύουν και ταυτόχρονα θα πρέπει να αξιολογηθούν και οι ίδιοι από τους υφισταμένους τους, στο πλαίσιο της αμφίδρομης αξιολόγησης του ισχύοντος συστήματος, αλλιώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις νέες κρίσεις.

Συνοπτικά, η λογική της ρύθμισης είναι ότι ο προϊστάμενος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να παραδώσει μια εικόνα για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία του, να αξιολογηθεί και ο ίδιος και να κριθεί εκ νέου με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Δεν θα προσμετρηθεί η βαθμολογία της αξιολόγησης στις επικείμενες κρίσεις. Αν και οι εκθέσεις αξιολόγησης «μετράνε» στη μοριοδότηση των υποψηφίων, έχουν εξαιρεθεί βάσει νόμου από τα κριτήρια της πρώτης (και μόνο) εφαρμογής του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, κάτι που δεν πρόκειται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της παρούσας στιγμής...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: