3.9.17

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε αντιπαράθεση...

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Documento» για τον Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή την...
επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, μονοπωλεί σήμερα την πολιτική επικαιρότητα με τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις να πληθαίνουν.

Χθες, η Φώφη Γεννηματά, αντέδρασε με οργισμένο τρόπο αποκαλώντας τον πρωθυπουργό «λαθρέμπορο της ελπίδας».

Με σκληρή γλώσσα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη» και υποστηρίζει πως η ενέργεια τού κ. Τσίπρα ήταν «ύβρις».

Πιο αναλυτικά, η κ. Γεννηματά δήλωσε: 

Η προσπάθεια του κ Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά  αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις.

Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας,  δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη.

Ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει.

Με ενδιαφέρει η Ελλάδα του 2030

Σήμερα ήρθε και η αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, μέσω Facebook, τόνισε ότι τον ενδιαφέρει η Ελλάδα του 2030 και όχι του 1980.

Γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ:

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980. Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τοποθετήθηκε μέσω Twitter σημειώνοντας ότι «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας. "Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει»

Απαντήσεις από Φλαμπουράρη – Κουρουμπλή

Από την πλευρά της κυβέρνησης, για το θέμα τοποθετήθηκαν, μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η αντίδραση της κ. Γεννηματά κρύβει πολιτικό άγχος, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας την επέκρινε τονίζοντας ότι είναι λάθος η παρέμβασή της.

Τι αναφέρει ο Α. Τσίπρας για τον Ανδρέα

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;», ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη γέννηση, τη διαδρομή και την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας μεταξύ άλλων πώς «ένα μικρό πολιτικό κόμμα με το στίγμα μάλιστα του εξτρεμιστή... σε ελάχιστα χρόνια μεταμορφώθηκε σε μεγάλο κόμμα εξουσίας που έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της Μεταπολίτευσης», όπως και το «πώς το ΠΑΣΟΚ της νίκης και της αλλαγής» κατέληξε «σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς».

Όπως τονίζει, ο Ανδρέας δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

«Σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα-συνέχεια του ΠΑΣΟΚ», γράφει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι διαφορές ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού, και τονίζει:

Ωστόσο, αν καθαρίσει κανείς όλη αυτή την καμπάνια από τη γνωστή λάσπη περί λαϊκισμού, δημαγωγίας, ψέματος, που δήθεν αποτελούν κοινό τόπο μεταξύ του "παλιού" ΠΑΣΟΚ και της νέας Αριστεράς, θα καταλάβει ότι πίσω της κρύβεται ο ίδιος μεγάλος φόβος. Ο φόβος του κατεστημένου, των επικυρίαρχων, της διαπλοκής και της επιτροπείας: ο φόβος μην τυχόν και επανέλθουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα των λαϊκών αγώνων τα μεγάλα και διαρκή αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας εκείνης που θα επιτρέπει στον λαό πραγματικά να ασκεί εξουσία... Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: