12.9.17

Η Fraport απαντά στον Σπίρτζη...

Τεράστιο πλήγμα αν γίνουν τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»...

Απάντηση στη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη ότι η Fraport «δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής» έδωσε με ανακοίνωση της η εταιρεία.

Μεταξύ άλλων, η Fraport διευκρινίζει ότι...
δεν προχώρησε σε μεγάλα έργα το καλοκαίρι, καθώς αυτό θα μείωνε τη χωρητικότητα και τη δυναμικότητα των αεροδρομίων, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

«Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι φορείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του επενδυτικού μας προγράμματος, του οποίου το ύψος θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια ευρώ -πέραν του 1,234 δισ. ευρώ που έχει ήδη καταβληθεί. Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν βάσει του αρχικού προγραμματισμού το φθινόπωρο» επισημαίνει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Σχετικά με τις προγραμματισμένες από το 2006 εργασίες αναβάθμισης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (διασταύρωση του Διαδρόμου 16/34 με τον Διάδρομο 10/28), η Fraport Greece κρίνοντας βάσιμη την ανησυχία των τοπικών φορέων και των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις επιπτώσεις της υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων κατά τη θερινή περίοδο, είχε στηρίξει, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, το αίτημα τους για παράταση της έναρξής τους».

Η Fraport προέβη στην έκδοση της ανακοίνωσης, μετά τις «βολές» του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ υπάρχουν προβλήματα «ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: