11.9.17

Mega: Βύθιση ή διάσωση;...

Οι τράπεζες κρατούν το τιμόνι, οι μέτοχοι περιμένουν...

Διαπραγματεύσεις μεταξύ των μετόχων του Mega και τραπεζών για το μέλλον της τηλεοπτικής εταιρείας. Μεταξύ των...

δύο πλευρών δεν υπάρχει ομοφωνία και κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνεται η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό. Υπό την πίεση που ασκούν όλες οι πλευρές, η Grant Thornton ανέλαβε για λογαριασμό των τραπεζών να συντάξει ένα νέο business plan με πιο επικαιροποιημένα στοιχεία από αυτά του Μαρτίου. Με την έκδοσή του θα υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων, ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των μετόχων.

Μέχρι στιγμής, από τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές διαφαίνεται ότι ορισμένες από τις τράπεζες επιθυμούν να οδηγήσουν σε εκκαθάριση την Τηλέτυπος ΑΕ για να εισπράξουν από τον πλειστηριασμό ως και 50 εκατ. ευρώ, όπως έχουμε γράψει. Αυτό θα είναι και το τέλος του Mega, αφού η εταιρεία δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στη δημοπρασία για τις άδειες. Είναι το μοναδικό σενάριο από το οποίο οι τράπεζες είναι φανερά κερδισμένες, σε βάρος του δανειολήπτη.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από την πλευρά Βαρδινογιάννη είναι να υπαχθεί η επιχείρηση στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα. Επί της ουσίας, είναι το αίτημα για «κούρεμα» του συνολικού χρέους του Mega (τράπεζες & υποχρεώσεις), ώστε να είναι μικρότερο το βάρος για τους μετόχους και να υπάρχει προοπτική αποπληρωμής των δανείων σε βάθος χρόνου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται στην περίπτωση αυτή είναι της τάξης των 15 εκατ. ευρώ...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: